Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Προσοχή, ο S&P 500 κινδυνεύει να πέσει στην «παγίδα των ταύρων» το 2024

tags :
UBS: Προσοχή, ο S&P 500 κινδυνεύει να πέσει στην «παγίδα των ταύρων» το 2024
Μεγάλες πιθανότητες ο S&P 500 να βρίσκεται καθ' οδόν για μια αρνητική έκπληξη στο α' τρίμηνο του 2024
Παρά την πρόσφατη διάσπαση της αντίστασης από τον S&P 500, οι τεχνικοί αναλυτές της UBS προτρέπουν σε προσοχή, καθώς βλέπουν την πιθανότητα ανάπτυξης μιας παγίδας για τους δείκτες της Wall Street το 2024.
Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές βλέπουν μεγάλες πιθανότητες ο S&P 500 να βρίσκεται καθ' οδόν για μια αρνητική έκπληξη στο α' τρίμηνο του 2024.
"Με μια σειρά αποκλίσεων στους δείκτες μας, την κορυφαία δυναμική της τάσης (ώριμη τάση), το πλαίσιο του επενδυτικού κλίματος σε εντελώς αντίθετο έδαφος, την πολύ χαμηλή μεταβλητότητα και λαμβάνοντας υπόψη τις ακραία υπερπουλημένες αποδόσεις, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η τρέχουσα διάσπαση είναι το σκηνικό για μια κλασική παγίδα ταύρου, αντί να πιστεύουμε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης διάσπασης", έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμά τους.

Έρχεται πτώση

Λαμβάνοντας υπόψη τους προαναφερθέντες τεχνικούς παράγοντες, οι αναλυτές βλέπουν πιθανότητες για "μια σημαντική αντιστροφή", η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πτώση του δείκτη στις 4.280 μονάδες το πρώτο τρίμηνο.
Για να συμβεί αυτό, ο SPX θα πρέπει να διασπάσει κάτω από τη βασική αντίσταση των 4607 μονάδων.
"Μια εκ νέου διάσπαση κάτω από τις 4.607 μονάδες, θα αποτελούσε ένα αρχικό σήμα πώλησης".
Εκτός από αυτές τις τεχνικές εξελίξεις, οι αναλυτές βλέπουν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου να διαπραγματεύονται υπό πίεση στις αρχές του επόμενου έτους,  χάρη στην αναμενόμενη ανάκαμψη των αμερικανικών αποδόσεων.
"Στις αρχές του α' τριμήνου αναμένουμε μια πρώτη σημαντική αντιστροφή ως το σκηνικό για μια αρνητική έκπληξη στις παγκόσμιες μετοχές των ΗΠΑ με αρχική προβολή στόχου 4.100 στα τέλη του α' /αρχές του β' τριμήνου", κατέληξαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης