Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άλμα 10% βλέπει για το 2024 στο ευρώ η RBC

Άλμα 10% βλέπει για το 2024 στο ευρώ η RBC
Το ευρωπαϊκό νόμισμα θα ενισχυθεί στα 1,21 δολάρια, εκτίμησε η RBC, σε αντίθεση με την μέση πρόβλεψη των αναλυτών του Bloomberg για 1,12 δολάρια
Το ευρώ θα αναρριχηθεί περίπου 10% το επόμενο έτος, ωθούμενο από την ευρεία αδυναμία του δολαρίου και τη σταδιακή απόδοση των ευρώ που επενδύθηκαν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις επενδυτικές προοπτικές της RBC Global Asset Management για το 2024.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα θα ενισχυθεί στα 1,21 δολάρια, εκτίμησε η RBC, σε αντίθεση με την μέση πρόβλεψη των αναλυτών του Bloomberg για 1,12 δολάρια.
Το δολάριο έχει αποδυναμωθεί από τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ η πτώση εντάθηκε μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας των τριμηνιαίων προοπτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία προβλέπει μεγαλύτερη πτώση του στόχου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων για το επόμενο έτος από ό,τι σε προηγούμενη προοπτική.
Την ίδια περίοδο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde προειδοποίησε ότι η τράπεζα δεν πρέπει να μειώσει την επιφυλακή της στον αγώνα κατά του πληθωρισμού.

Οι καταλύτες

«Ο άνεμος μιας ευρείας πτώσης του δολαρίου ΗΠΑ θα συμβάλει στο ράλι του ευρώ, και έτσι το ευρώ θα πρέπει να τελειώσει το έτος πιο δυνατά, ακόμη και αν δεν υπάρχουν ρόδινες ευρωπαϊκές οικονομικές προοπτικές», έγραψε η RBC.
Περίπου 4 τρισεκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν εκτός της περιοχής μεταξύ 2014 και 2022, όταν η ΕΚΤ επέβαλε αρνητικά επιτόκια στους ευρωπαίους αποταμιευτές και μόνο «ένα κλάσμα» αυτών των χρημάτων έχει επιστρέψει, σύμφωνα με την έκθεση της RBC.
«Με τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια 4,5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από ό,τι ήταν πριν από 18 μήνες, αναμένουμε να δούμε σταδιακή και επίμονη ζήτηση για το ευρώ καθώς αυτά τα χρήματα βρίσκουν τον δρόμο τους προς το σπίτι», πρόσθεσε.
«Αυτή η αλλαγή κατανομής θα επιταχυνθεί καθώς οι οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης βελτιώνονται σε σχέση με τις ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης