Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζεται σε ΒΒ η αξιολόγησης της Βραζιλίας

S&P: Αναβαθμίζεται σε ΒΒ η αξιολόγησης της Βραζιλίας
Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα για τις μεγάλες οικονομίες, η Βραζιλία
Σχετικά Άρθρα
Σε «ΒΒ» (από «ΒΒ-») αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Βραζιλίας η Standard & Poor's, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Σύμφωνα με την S&P, η αναβάθμιση είναι απόρροια της πρόσφατης φορολογικής μεταρρύθμισης.
Οι ακόμη αδύναμες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και η αδύναμη δημοσιονομική κατάσταση, εξακολουθούν να περιορίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία ότι η Βραζιλία θα σημειώσει αργή πρόοδο στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και των αδύναμων οικονομικών προοπτικών, που εξισσοροπούνται από την ισχυρή εξωτερική θέση και τη νομισματική πολιτική που συμβάλλει στην εκ νέου σταθεροποίηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό.
«Η Βραζιλία θα διατηρήσει ισχυρή εξωτερική θέση, χάρη στην ισχυρή παραγωγή εμπορευμάτων και στις περιορισμένες ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης. Πιστεύουμε επίσης ότι το θεσμικό πλαίσιο της Βραζιλίας μπορεί να διατηρήσει τη σταθερή και ρεαλιστική χάραξη πολιτικής που βασίζεται σε εκτεταμένους ελέγχους και ισορροπίες στους εκτελεστικούς, νομοθετικούς και δικαστικούς κλάδους της κυβέρνησης. Αναμένουμε μια πολύ σταδιακή δημοσιονομική διόρθωση, αλλά τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα παραμείνουν μεγάλα».
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης:
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-12-19_204931.png
2_30.png
3_19.png
4_12.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης