Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι παγκόσμιες μετοχές εισέρχονται στην αισιόδοξη φάση του κύκλου

Goldman Sachs: Οι παγκόσμιες μετοχές εισέρχονται στην αισιόδοξη φάση του κύκλου
Θετικές μέσες αποδόσεις στις παγκόσμιες μετοχές, αναμένουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs, εάν αποφευχθεί η ύφεση και υποχωρήσει ο πληθωρισμός και χαρακτηρίζουν την τρέχουσα φάση ως "φάση αισιοδοξίας του κύκλου".
Το ράλι των μετοχών από τον Οκτώβριο σημειώνεται ως ένα από τα πιο έντονα από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης (GFC), σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές.
Τονίζουν επίσης ότι ο υψηλός και μειούμενος πληθωρισμός ευνοεί τις αποδόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συνδυάζεται με πολύ αδύναμη ανάπτυξη.
"Ενώ πιστεύουμε ότι οι αγορές μετοχών είναι πιθανό να ξεφύγουν από το εύρος Fat & Flat προς τα πάνω, η ταχύτητα και η κλίμακα του ράλι από εδώ και πέρα είναι πιθανό να είναι συγκρατημένη- ενώ υπάρχουν ανοδικοί κίνδυνοι για την αύξηση των κερδών, είναι πιθανό να παραμείνει μέτρια, εν μέρει καθώς ο χαμηλότερος πληθωρισμός εξασθενεί το ονομαστικό ΑΕΠ και τα έσοδα, ενώ τα περιθώρια κέρδους παραμένουν σε μεγάλο βαθμό επίπεδα", αναφέρουν οι στρατηγιστές.
"Επιπλέον, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια μπορεί να στηρίξουν υψηλότερες αποτιμήσεις, το σημείο εκκίνησης όσον αφορά τα ασφάλιστρα κινδύνου παραμένει πολύ χαμηλό".

Μέτριες προοπτικές για κερδοφορία

Οι προοπτικές για την αύξηση των κερδών θεωρούνται μέτριες, επηρεαζόμενες από τον χαμηλότερο πληθωρισμό που επηρεάζει το ονομαστικό ΑΕΠ και τα έσοδα, σε συνδυασμό με τα σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα περιθώρια κέρδους.
Επιπλέον, οι στρατηγικοί αναλυτές σημειώνουν περιορισμένα περιθώρια επέκτασης των αποτιμήσεων, ιδίως στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης