Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση από Kevin O'Leary: Μην περιμένετε να μειωθούν τα επιτόκια για να αγοράσετε μετοχές - Κίνδυνος να χάσετε μεγάλα κέρδη

Προειδοποίηση από Kevin O'Leary: Μην περιμένετε να μειωθούν τα επιτόκια για να αγοράσετε μετοχές - Κίνδυνος να χάσετε μεγάλα κέρδη
Ο Kevin O'Leary προειδοποίησε πως όσοι περιμένουν να υποχωρήσουν τα επιτόκια για να αγοράσουν μετοχές, κινδυνεύουν να χάσουν μεγάλα κέρδη
Σύσταση για επένδυση σε μετοχές… σήμερα, απηύθυνε προς τους επενδυτές Kevin O'Leary τασσόμενος κατά της τήρησης στάσης αναμονής για μείωση των επιτοκίων, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαθούν σημαντικά κέρδη.
«Είμαι long στις μετοχές και ήταν το πιο σωστό πράγμα που έκανα», δήλωσε στο Fox Business και συμπλήρωσε «δεν μπορείτε να χρονομετρήσετε την αγορά. Πρέπει να είσαι long σε ημέρες όπως αυτή και εβδομάδες όπως αυτή, όπου κερδίζεις το 10% της απόδοσης σε 48 ώρες - μόλις το είδαμε να συμβαίνει».
«Αυτή η εβδομάδα είχε αξιοσημείωτες αποδόσεις», συνέχισε ο O'Leary. «Αν δεν ήσασταν στην αγορά, τις χάσατε. Δεν μπορείτε να τις αναπληρώσετε».
Ο S&P 500 σκαρφάλωσε σχεδόν 3% την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας τα συνολικά κέρδη του φέτος στο 23%, και ο Dow Jones έκλεισε σε υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή. Οι μετοχές σημείωσαν άλμα μετά το μήνυμα της Fed ότι μπορεί να έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, και σημείωσε τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024.
Ο O'Leary, πρόεδρος των O'Leary Funds, δήλωσε ότι οι επενδυτές δεν φοβούνται πλέον ότι το επιτόκιο της Fed θα φτάσει το 6% και στοιχηματίζουν ότι ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έχει αποφύγει μια ύφεση ενάντια στις πιθανότητες. «Αυτό που πιστεύει η μεγάλη αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ότι στην πραγματικότητα έχει σχεδιάσει μια ήπια προσγείωση», δήλωσε ο O'Leary. «Αυτό πρακτικά δεν συμβαίνει ποτέ».
Ο O'Leary -το παρατσούκλι του οποίου είναι «Mr. Wonderful»- συνέκρινε την τρέχουσα στιγμή στις αγορές με την κορυφή στη διαδρομή ενός τρένου του τρόμου, με τους επενδυτές να περιμένουν νευρικά να πέσουν τα επιτόκια. Συνέστησε να επενδύουν σε μετοχές για να μην χάσουν απρόβλεπτα κέρδη, όπως αυτά που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Αν και σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι αγορές, προέβλεψε ότι οι επενδυτές θα τις αποτιμήσουν τελικά και θα οδηγήσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων σε υψηλότερα επίπεδα.
«Δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο» είπε και συνέχισε «έχουμε πολλά θέματα για να ανησυχούμε και μου αρέσει ένας τοίχος ανησυχίας.... Βοηθάει».
Οι μετοχές έχουν εκτιναχθεί φέτος, καθώς ο ενθουσιασμός για τις μετοχές των «Μεγαλοπρεπών Επτά» και την τεχνητή νοημοσύνη έχει ξεπεράσει τους οικονομικούς φόβους. Τα σχόλια του Powell την περασμένη εβδομάδα έχουν ταλαντεύσει το εκκρεμές της αγοράς ακόμη περισσότερο προς την ανοδική κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές βλέπουν πλέον τον πληθωρισμό να εξασθενεί και τα επιτόκια να υποχωρούν, ενισχύοντας τις καταναλωτικές δαπάνες, τα εταιρικά κέρδη, τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και την οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης