Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η UBS προειδοποιεί: Οι αγορές αποτιμούν πολλές μειώσεις επιτοκίων από τη Fed

Η UBS προειδοποιεί: Οι αγορές αποτιμούν πολλές μειώσεις επιτοκίων από τη Fed
Η αγορά αποδίδει πιθανότητα 69% ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του επόμενου έτους
Προειδοποίηση στους επενδυτές ότι η αγορά υπολογίζει υπερβολικά πολλές μειώσεις επιτοκίων από τη Fed το 2024, απευθύνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) ψήφισε ομόφωνα να διατηρήσει τα επιτόκια εντός του εύρους-στόχου 5,25-5,5%.
Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες της αγοράς και σηματοδοτεί την τρίτη διαδοχική παύση στον κύκλο αυξήσεων των 525 μονάδων βάσης της Fed, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022.
Οι επικαιροποιημένες οικονομικές προβολές της Fed δείχνουν μια μέση προσδοκία μείωσης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για το επόμενο έτος, ξεπερνώντας την προηγούμενη πρόβλεψη για μείωση κατά 50 μονάδες βάσης.
"Η άποψή μας είναι ότι η αγορά τιμολογεί πολύ γρήγορο ρυθμό μειώσεων. Πιστεύουμε ότι η εμπειρία αυτού του κύκλου επιτοκίων είναι ότι αξίζει να ακούει κανείς τη Fed", δήλωσαν οι αναλυτές της UBS Global Wealth Management.

Το βασικό σενάριο

"Το βασικό μας σενάριο προβλέπει ότι η Fed θα απέχει από περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων και θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από τα μέσα του 2024, πραγματοποιώντας μειώσεις 75 μονάδων βάσης μέχρι το τέλος του επόμενου έτους", αναφέρει η UBS.
Οι αγορές τιμολογούσαν έως και 150 μονάδες βάσης σε μειώσεις επιτοκίων για το 2024, στέλνοντας τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε απότομα χαμηλότερα επίπεδα.
Η αγορά αποδίδει τώρα πιθανότητα 69% ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του επόμενου έτους, σημειώνει το Reuters.
"Πολλά καλά νέα έχουν ήδη αποτιμηθει στις μετοχές", σημείωσαν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης