Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Ράλι πάνω από τις 5.600 μονάδες για τον S&P 500 το 2024... υπό μία προϋπόθεση

HSBC: Ράλι πάνω από τις 5.600 μονάδες για τον S&P 500 το 2024... υπό μία προϋπόθεση
Ο νέος στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου περίπου 8% από τα τρέχοντα επίπεδα
Στόχο τις 5.000 μονάδες έθεσαν για τον S&P 500 στο τέλος του 2024 οι αναλυτές της HSBC, αν και αναγνωρίζουν ότι ο δείκτης θα μπορούσε να σημειώσει περαιτέρω ράλι σε ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης.
Ο νέος στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου περίπου 8% από τα τρέχοντα επίπεδα.
"Πιστεύουμε ότι οι προσδοκίες της αγοράς είναι πιο αισιόδοξες προς το 2024, αλλά απέχουν πολύ από την ευφορία", έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.
Η ανάλυση της HSBC δείχνει ότι ο S&P 500 έχει παρουσιάσει μέση απόδοση 22% μεταξύ της πρώτης παύσης της Federal Reserve και έξι μήνες μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων, υπό την προϋπόθεση ότι αποφεύγεται η ύφεση.
Μετά την παύση της Fed τον Ιούλιο, ο S&P 500 παρέμεινε σχετικά αμετάβλητος.
"Η ιστορία δείχνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε άλλη μια απόδοση 20%+ από τώρα μέχρι τους έξι μήνες μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων (την οποία αναμένουμε το 3ο τρίμηνο του 2024)", προσθέτουν οι αναλυτές.
Ο S&P 500 έκλεισε την Τρίτη στις 4.643,70 μονάδες.
Ως εκ τούτου, η πρόβλεψη σηματοδοτεί μια κίνηση πάνω από τις 5.600 μονάδες το 2024.

Θα αποφύγουν την ύφεση οι ΗΠΑ

Οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς ευθυγραμμίζονται με αυτόν τον κύκλο και παρά την αναμενόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, οι ΗΠΑ αναμένεται να αποφύγουν την ύφεση.
"Οι αποτιμήσεις των μετοχών φαίνονται δικαιολογημένες, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων και το τέλος του κύκλου αύξησης της Fed", προσθέτουν οι αναλυτές.
Ενώ οι επερχόμενες περικοπές της Fed προσφέρουν σημαντικές ανοδικές τάσεις για τις αμερικανικές μετοχές, παράγοντες όπως ο εκλογικός κύκλος των ΗΠΑ, η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και οι προσδοκίες για την αύξηση των κερδών κάτω από τη συναίνεση συμβάλλουν σε μια επιφυλακτική προοπτική, προσθέτουν οι στρατηγικοί αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης