Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε νέα ρεκόρ, στις 5.200 μονάδες, βλέπει το 2024 τον S&P 500 η Oppenheimer

Σε νέα ρεκόρ, στις 5.200 μονάδες, βλέπει το 2024 τον S&P 500 η Oppenheimer
«Πιστεύουμε ότι η Fed θέλει να αποφύγει την ώθηση της οικονομίας σε ύφεση», έγραψε ο Stoltzfus
Ένας από τους μεγαλύτερους "ταύρους" της Wall Street εκτιμά ότι ο S&P 500 θα φτάσει τις 5.200 μονάδες το επόμενο έτος και θα ανέλθει σε νέο επίπεδο ρεκόρ.
Ο επικεφαλής στρατηγικής της Oppenheimer Asset Management, John Stoltzfus, ο οποίος προέβλεψε σωστά το φετινό ράλι, συμφωνεί με τον Tom Lee της Fundstrat για να διατηρήσει μια από τις πιο ευνοϊκές προοπτικές για το 2024.
Ο στόχος τους υποδηλώνει σχεδόν 13% άνοδο από τα τρέχοντα επίπεδα και θα δουν τον S&P 500 να κινείται περισσότερο από 8% πάνω από το τρέχον υψηλό όλων των εποχών.
«Αναμένουμε το 2024 να είναι έτος μετάβασης καθώς οι αγορές περιηγούνται σε αυτό που περιμένουμε ότι θα είναι ο άξονας της Fed από μια περιοριστική ρύθμιση νομισματικής πολιτικής σε μια ευκολότερη στάση», έγραψε ο αναλυτής.
Αν και η πρόβλεψη του Stoltzfus ότι ο S&P 500 θα εκτιναχθεί το 2023 αποδείχθηκε σωστή, η πρόβλεψή του για τον δείκτη να φτάσει τις 4.400 μονάδες υπολείπεται του τρέχοντος επιπέδου του δείκτη αναφοράς.

Που θα στηριχθεί η άνοδος

Για το 2024, αναμένει περισσότερα κέρδη και συνιστά στους επενδυτές να μείνουν με τους νικητές του τρέχοντος έτους, όπως κυκλικές μετοχές και μετοχές τεχνολογίας, παρόλο που προβλέπει ότι το ράλι θα διευρυνθεί.
Ο στόχος της εταιρείας για το 2024 βασίζεται σε προσδοκίες για αύξηση κερδών 9% και πολλαπλάσιο λόγο τιμής προς κέρδη περίπου 21,7, σύμφωνα με το τρέχον επίπεδο αποτίμησης.
Μια ανθεκτική αγορά καταναλωτών και εργασίας, καθώς και η επιβράδυνση του πληθωρισμού και η πιο εύστοχη ρητορική των κεντρικών τραπεζών, υποκινούν τις προσδοκίες ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα κάνει μια ήπια προσγείωση το επόμενο έτος.
Οι αγορές ομολόγων τιμολογούν επί του παρόντος τις μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve ήδη από το πρώτο εξάμηνο, κάτι που ο Stoltzfus θεωρεί «πολύ ρόδινο».
«Πιστεύουμε ότι η Fed θέλει να αποφύγει την ώθηση της οικονομίας σε ύφεση», έγραψε ο Stoltzfus.
«Οι προσδοκίες μας είναι η Fed να περιμένει να μειώσει το επιτόκιο αναφοράς τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους και ίσως μέχρι το τέταρτο τρίμηνο, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί πιο επίμονος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης