Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 150 μονάδες βάσης το 2024

Deutsche Bank: Μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 150 μονάδες βάσης το 2024
Η γερμανική τράπεζα αναμένει διαδοχικές μειώσεις 50 μ.β. τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του επόμενου έτους, ακολουθούμενες από μειώσεις 25 μ.β. η καθεμία τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια κατά 150 μονάδες βάσης το 2024 (50 μονάδες υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση) εκφράζουν αναλυτές της Deutsche Bank, καθώς ο πληθωρισμός περιορίζεται και οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας υιοθετούν έναν λιγότερο «γερακίσιο» τόνο.
Η γερμανική τράπεζα αναμένει διαδοχικές μειώσεις 50 μ.β. τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του επόμενου έτους, ακολουθούμενες από μειώσεις 25 μ.β. η καθεμία τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε στο 2,4% τον Νοέμβριο, υπολειπόμενος κατά πολύ των προσδοκιών για τρίτο συνεχή μήνα.
Το κορυφαίο γεράκι της ΕΚΤ, η Isabel Schnabel, σε συνέντευξή της στο Reuters αυτή την εβδομάδα έβγαλε από το τραπέζι περαιτέρω αυξήσεις, ωθώντας τους traders να επισπεύσουν τα στοιχήματα για την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Τώρα αναμένουν χαλάρωση ύψους 140 μονάδων βάσης έως τον Δεκέμβριο.
«Αναμένουμε πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει την καθοδήγηση ότι η διατήρηση των περιοριστικών επιτοκίων για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θα επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο εγκαίρως», δήλωσαν οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank με επικεφαλής τον Mark Wall.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης