Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Αρκούδα» η JP Morgan για τη Wall Street - Ο S&P 500 θα υποχωρήσει 8% μέσα στο 2024

«Αρκούδα» η JP Morgan για τη Wall Street - Ο S&P 500 θα υποχωρήσει 8% μέσα στο 2024
Οι μετοχές αποτιμώνται τώρα υψηλά με μεταβλητότητα κοντά στο ιστορικό χαμηλό, ενώ οι γεωπολιτικοί και πολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι
Απαισιόδοξη εμφανίζεται η JP Morgan για τη Wall Street, καθώς η ομάδα παγκόσμιας στρατηγικής μετοχών της προβλέπει ότι ο S&P 500 θα ολοκληρώσει το 2024 στις 4.200 μονάδες, μια πτώση περίπου 8% από τα τρέχοντα επίπεδα.
«Αν απουσιάσει η ταχεία χαλάρωση της Fed, αναμένουμε ένα πιο απαιτητικό μακροοικονομικό σκηνικό για τις μετοχές το επόμενο έτος με αμβλυνόμενες τάσεις των καταναλωτών σε μια εποχή που η θέση και το συναίσθημα των επενδυτών έχουν κυρίως αντιστραφεί», έγραψαν οι αναλυτές μετοχών της JPMorgan με επικεφαλής τον Dubravko Lakos-Bujas.
«Οι μετοχές αποτιμώνται τώρα υψηλά με μεταβλητότητα κοντά στο ιστορικό χαμηλό, ενώ οι γεωπολιτικοί και πολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι».
Η εκτίμηση της JPMorgan είναι σημαντικά χαμηλότερη από τους περισσότερους άλλους αναλυτές στη Wall Street.

Η πορεία της κερδοφορίας των εταιριών

Ακόμη και ο Mike Wilson της Morgan Stanley, ένας διάσημος "αρκούδος" τα τελευταία χρόνια, βλέπει τον S&P 500 να φτάνει τις 4.500 μονάδες στα τέλη του 2024.
Στις προοπτικές του Wilson για το 2024, προέβλεψε ότι τα κέρδη θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν το 2024, με τα κέρδη ανά μετοχή να αυξάνονται κατά 7% από το προηγούμενο έτος.
Η JPMorgan δεν είναι τόσο αισιόδοξη για τα κέρδη, τα οποία συνήθως αποτελούν βασικό παράγοντα για την απόδοση των μετοχών.
Πιστεύει ότι τα κέρδη του S&P 500 θα αυξηθούν κατά 2% έως 3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα κέρδη ανά μετοχή 225 δολαρίων το 2024.
Η εταιρεία σημειώνει ότι άλλοι στόχοι για υψηλότερα κέρδη αντικατοπτρίζουν μια οικονομία που βρίσκεται σε «αρχικό κύκλο» ή «ενδο- κύκλο», ένα σημάδι στην αυξανόμενη αφήγηση ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve θα τελειώσει χωρίς ύφεση.
Ωστόσο, ο Lakos-Bujas επισημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών μειώνονται, το κόστος δανεισμού τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις έχει φτάσει σε υψηλό πολλών δεκαετιών και η παγκόσμια ζήτηση ψύχεται εν μέσω αποπληθωρισμού.
«Για αυτόν τον λόγο, υποθέτουμε έναν ακόμη χρόνο αύξησης κερδών κάτω από την τάση με ρυθμό αύξησης εσόδων διαδοχικά χαμηλότερο, χωρίς επέκταση περιθωρίου και χαμηλότερες πληρωμές μετόχων», έγραψε η ομάδα της JPMorgan.
Graphs from JPMorgan show sentiment on both consumers and credit are shrinking.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης