Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Προσοχή στην ταχύτατη άνοδο των μετοχών - O S&P 500 στις 4.800 μονάδες το 2024

Barclays: Προσοχή στην ταχύτατη άνοδο των μετοχών - O S&P 500 στις 4.800 μονάδες το 2024
Οι αναλυτές ανησυχούν ότι οι μετοχές "κινούνται πολύ μακριά, πολύ γρήγορα"
Στις 4.800 μονάδες αύξησαν την τιμή στόχο για τον S&P 500 έως το τέλος του 2024 οι στρατηγικοί αναλυτές της Barclays, αντανακλώντας την αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του οικονομικού έτους 24 στα 233 δολάρια (από 223 δολάρια).
Παρόλα αυτά, το επικαιροποιημένο μοντέλο για τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 για το 2024 υπολείπεται των εκτιιμήσεων κατά 13 δολάρια.
"Η εκτίμηση της αγοράς για διψήφια αύξηση των κερδών ανά μετοχή το 2024 φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξη, ακόμη και μετά την αναβάθμιση της παραδοχής μας για τις δαπάνες αγαθών- βλέπουμε πτώση λόγω του αποπληθωρισμού, της αδύναμης IP και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης εκτός ΗΠΑ", ανέφεραν οι αναλυτές σε έκθεσή τους την Τρίτη.

Μονοψήφιες αποδόσεις για τις μετοχές

Η Barclays αναμένει μονοψήφιες αποδόσεις για τις αμερικανικές μετοχές το επόμενο έτος, εξισορροπώντας τη χαλάρωση του πληθωρισμού με τη μέτρια οικονομική επιβράδυνση.
Οι αναλυτές προσθέτουν ότι η τοποθέτηση αφήνει περιθώρια για περαιτέρω άνοδο, αλλά ανησυχούν ότι οι μετοχές "κινούνται πολύ μακριά, πολύ γρήγορα".
"Το κύμα των θεσμικών ροών θα μπορούσε να ωθήσει τις μετοχές ανοδικά, "δανειζόμενες" ουσιαστικά τις αποδόσεις του 2024 και αφήνοντας λιγότερο χώρο για άνοδο το επόμενο έτος".

Προτιμά τις Big Tech

Η προτίμηση του χρηματιστή είναι στους τομείς Big Tech και Discretionary, η μεγάλη κεφαλαιοποίηση έναντι της μικρής και η εστίαση στην αξία και την ποιότητα έναντι της ανάπτυξης.
"Αναμένουμε ότι η Big Tech θα είναι ο κύριος μοχλός αύξησης των κερδών του SPX το 2024, υποστηριζόμενη από τους παράγοντες ανάπτυξης, ένα σταδιακά ισχυρότερο περιβάλλον δαπανών πληροφορικής και την επέκταση της υιοθέτησης της τεχνολογίας AI.
Ο S&P 500 έκλεισε τη Δευτέρα στις 4.550,43 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης