Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ρεκόρ για τον S&P 500 το 2024 «βλέπει» η Deutsche Bank, στις 5.100 μονάδες

Ρεκόρ για τον S&P 500 το 2024 «βλέπει» η Deutsche Bank, στις 5.100 μονάδες
Οι αναλυτές υπογραμμίζουν την ιστορική τάση για ράλι των μετοχών μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Έκρηξη του S&P 500 στο ρεκόρ των 5.100 μονάδων μέχρι το τέλος του 2024, προβλέπουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank.
Οι αναλυτές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κολοσσού σημειώνουν ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών δεν είναι υπερβολικά υψηλές, με τη δίκαιη αξία να εκτιμάται σε 18x και ένα εύρος 16x-20x.
Παρά τη σταθερή αύξηση των κερδών, οι αντιλήψεις της αγοράς παραμένουν συγκρατημένες, γεγονός που αφήνει αρκετό περιθώριο για την επαναξιολόγηση των αποτιμήσεων σε υψηλότερα επίπεδα.

Άνοδος των εταιρικών κερδών, παρά την ήπια ύφεση

Ενώ η Deutsche βλέπει μια "ήπια σύντομη" ύφεση το επόμενο έτος, εξακολουθεί να αναμένει ότι τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα αυξηθούν κατά 10%.
"Εάν η αύξηση των κερδών συνεχίσει να ανακάμπτει όπως προβλέπουμε, οι αποτιμήσεις θα παραμείνουν καλά υποστηριζόμενες γύρω από την κορυφή του εύρους τιμών, όπως είναι τυπικό για την τιμολόγηση της ανάκαμψης της αύξησης των κερδών", ανέφεραν οι αναλυτές.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η αγορά φαίνεται να ακολουθεί ένα ιστορικό μοτίβο απότομων, βραχύβιων πωλήσεων που ακολουθούνται από ταχείες ανακάμψεις.

Σύντομο sell off

Προβλέπουν ότι οι μετοχές ενδέχεται να βιώσουν ένα μέτριο, σύντομο ξεπούλημα σε περίπτωση επιβράδυνσης ή ύφεσης.
Επιπλέον, υπογραμμίζουν την ιστορική τάση για ράλι των μετοχών μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το νικητήριο κόμμα.
Οι αναλυτές εντοπίζουν ως σημαντικό ανοδικό κίνδυνο τη στενότητα της αγοράς εργασίας, η οποία ιστορικά προηγείται περιόδων ταχείας αύξησης της παραγωγικότητας.
Σύμφωνα με το Reuters, η μέση πρόβλεψη για το τέλος του 2024 για τον S&P 500 είναι 4700.
Πρόσφατα, οι αναλυτές της RBC Capital Markets και της Bank of America δήλωσαν ότι αναμένουν ότι ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς θα κλείσει το επόμενο έτος στις 5000 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης