Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το πάρτι των hedge funds στις μετοχές τεχνολογίας τελείωσε

Goldman Sachs: Το πάρτι των hedge funds στις μετοχές τεχνολογίας τελείωσε
Οι traders εγκατέλειψαν τόσο τις long όσο και τις short θέσεις σε εταιρείες λογισμικού και διαδραστικών μέσων
Σχετικά Άρθρα
Την πλάτη τους στις τεχνολογικές μετοχές γυρνάνε τα hedge funds πουλώντας -την εβδομάδα έως τις 24 Νοεμβρίου- τον μεγαλύτερο όγκο μετοχών τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ που παρατηρήθηκε από τον Ιούλιο.
Ο συνωστισμός στις μετοχές τεχνολογίας, ιδίως στις λεγόμενες «Magnificent 7», στις οποίες περιλαμβάνονται η Apple, η Amazon και η Nvidia, είχε φτάσει στο πιο έντονο που έχει δει η Goldman Sachs τα τελευταία 22 χρόνια, ανέφερε η τράπεζα νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνιών ήταν οι εταιρείες με τις περισσότερες καθαρές πωλήσεις στο prime brokerage trading desk της Goldman, το οποίο εξυπηρετεί τα hedge funds, ανέφερε το σημείωμα. Προστίθεται ότι τα hedge funds που είχαν τοποθετηθεί σε αυτές τις μετοχές έκλεισαν τις θέσεις τους με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν οκτώ μηνών. Οι traders εγκατέλειψαν τόσο τις long όσο και τις short θέσεις σε εταιρείες λογισμικού και διαδραστικών μέσων, ενώ εγκατέλειψαν τις long θέσεις σε πωλητές εξοπλισμού ημιαγωγών.
Μεγάλοι επενδυτές και σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένων των Bill Gross, Mohamed El-Erian και Ryan Israel, επικεφαλής επενδύσεων της Pershing Square Capital Management του Bill Ackman, δήλωσαν στο Reuters αυτόν τον μήνα ότι η ηρεμία στις αγορές ομολόγων και οι προσδοκίες για παύση των αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων μπορεί να μην είναι αρκετές για να ενισχυθούν οι τεχνολογικές μετοχές και οι τιμές των assets, γενικά.
Οι μετοχές τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών αποτελούν το 30,2% της συνολικής καθαρής έκθεσης σε μεμονωμένες μετοχές στις ΗΠΑ, από το υψηλότερο επίπεδο έτους στα τέλη Οκτωβρίου, που ήταν 35,9%, ανέφερε η Goldman Sachs χωρίς να δώσει ακριβή ημερομηνία. Οι πιο δημοφιλείς τεχνολογικές μετοχές έχουν «τιμολογηθεί για την τελειότητα», αλλά «θα έρθει ο λογαριασμός» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Amundi, Vincent Mortier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης