Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale, Bank of America, Goldman, RBC συμφωνούν – Το 2024 ο S&P 500 θα έχει τρελή πορεία, αλλά θα καταλήξει σε ιστορικά υψηλά

Societe Generale, Bank of America, Goldman, RBC συμφωνούν – Το 2024 ο S&P 500 θα έχει τρελή πορεία, αλλά θα καταλήξει σε ιστορικά υψηλά
Ο S&P 500 θα υποχωρήσει, αλλά όταν η Federal Reserve αρχίζει να μειώνει τα επιτόκια θα ανακάμψει έντονα
Ετοιμαστείτε για ένα ανοδικό 2024 όπου ο S&P 500 πλησιάζει σε υψηλά ρεκόρ, βυθίζεται και στη συνέχεια επιστρέφει ξανά σε ανοδική πορεία.
Αυτό εκτιμά η Société Générale, η οποία ορίζει ως στόχο τις 4.750 μονάδες για τον S&P 500 κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, γεγονός που θα τον φέρει σε κοντινή απόσταση από το ιστορικό υψηλό των 4.796 που έφτασε τον Ιανουάριο του 2022.
Ο δείκτης των τιμών των αμερικανικών μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης θα μειωθεί στη συνέχεια κατά 12% στις 4.200 στα μέσα του 2024 καθώς μια ήπια ύφεση θα πλήξει τις ΗΠΑ, προτού ανέλθει και πάλι προς τις 4.750 μονάδες το τέταρτο τρίμηνο καθώς η Federal Reserve αρχίζει να μειώνει τα επιτόκια, πρόσθεσε η SocGen.
«Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένουμε να δούμε μειώσεις επιτοκίων από τη Fed κατά 150 μονάδες βάσης, μια κάμψη στην αύξηση του ΑΕΠ και σαφήνεια στον κύκλο των πολιτικών εκλογών», έγραψε ο επικεφαλής της στρατηγικής μετοχών των ΗΠΑ, Manish Kabra.
«Ο S&P 500 θα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή «buy-the-dip», καθώς οι κορυφαίοι δείκτες για τα κέρδη συνεχίζουν να βελτιώνονται».
"Ωστόσο, το ταξίδι μέχρι το τέλος του έτους δεν πρέπει να είναι καθόλου ομαλό, καθώς αναμένουμε μια ήπια ύφεση στα μέσα του έτους, ένα sell-off στην πιστωτική αγορά το 2ο τρίμηνο και συνεχή ποσοτική σύσφιξη", πρόσθεσε.
Ο Kabra δεν είναι ο μόνος κορυφαίος στρατηγός της Wall Street που προέβλεψε ότι ο δείκτης θα μπορούσε να φλερτάρει με υψηλά ρεκόρ το επόμενο έτος.
Ο David Kostin της Goldman Sachs δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αναμένει ο S&P 500 να διαπραγματεύεται στις 4.700 μονάδες μέχρι το τέλος του 2024.
Εν τω μεταξύ, τόσο η Bank of America όσο και η RBC Capital Markets έχουν θέσει στόχους στο τέλος του έτους στα 5.000, που θα έβλεπαν τον δείκτη να ξεπερνά άνετα τα προηγούμενα υψηλά όλων των εποχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης