Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oppenheimer: Επενδυτές προσδεθείτε - Θα διευρυνθεί το ράλι της Wall αλλά... προσοχή στη Fed

Oppenheimer: Επενδυτές προσδεθείτε - Θα διευρυνθεί το ράλι της Wall αλλά... προσοχή στη Fed
Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι προσδοκίες της αγοράς για έως και τέσσερις μειώσεις επιτοκίων το 2024 μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξες
Σχετικά Άρθρα
Θα διευρυνθεί το πρόσφατο ράλι των αμερικανικών μετοχών εκτιμούν οι αναλυτές της Oppenheimer Asset Management, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ θα διατηρήσει την ανάπτυξή της με μέτριο ρυθμό.
Οι αναλυτές επισημαίνουν τη θετική πτυχή ότι το ράλι του 10% σημειώθηκε χωρίς πρόσθετη στήριξη από τη Federal Reserve ή πρόσθετες δράσεις δημοσιονομικής πολιτικής.\

Προσοχή στη Fed

Ενώ εκφράζουν αισιοδοξία, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι προσδοκίες της αγοράς για έως και τέσσερις μειώσεις επιτοκίων το 2024 μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξες και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις.
"Κατά την άποψή μας, οι προσδοκίες της αγοράς (που αντικατοπτρίζονται στα συμβόλαια μελλοντικών επιτοκίων) που υπονοούν έως και τέσσερις μειώσεις επιτοκίων το 2024 είναι υπερβολικά ρόδινες και είναι πιθανό να δοκιμαστούν", ανέφεραν.
Ο χρηματιστής εξακολουθεί να αναμένει ότι η Fed θα επιμείνει προς το παρόν στον στόχο του ποσοστού πληθωρισμού 2%.

Τι προτείνουν οι αναλυτές

Η προτροπή μας προς τους Αμερικανούς επενδυτές να προτιμήσουν τις αμερικανικές μετοχές έναντι των διεθνών μετοχών φέτος και τα τελευταία χρόνια λειτούργησε καλά.
Οι στρατηγικοί αναλυτές υποδεικνύουν επίσης ότι τα ράλι των μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι πιθανό να γίνουν πιο βιώσιμα, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τις αποτιμήσεις τους.
"Η προτίμησή μας παραμένει στις μετοχές της μεγάλης και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης βραχυπρόθεσμα, καθώς οι εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης μπορεί να είναι πιο ευάλωτες σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων".
Επιπλέον, η πεποίθηση ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Fed πλησιάζει στο τέλος του έχει επηρεάσει το δολάριο, προκαλώντας τους Αμερικανούς επενδυτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν την έκθεσή τους σε ξένες επενδύσεις ή να μειώσουν την αντιστάθμιση του νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης