Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Δίχως βάση το ράλι της Wall Street, ήταν short covering

Citigroup: Δίχως βάση το ράλι της Wall Street, ήταν short covering
Οι ροές στα συμβόλαια που παρακολουθούν τον δείκτη αναφοράς την περασμένη εβδομάδα κυριαρχούνταν από την κάλυψη short
Περιορισμένα είναι πλέον τα περιθώρια ανόδου της Wall Street σύμφωνα με τη Citigroup, η οποία απέδωσε την άνοδο της περασμένης εβδομάδας στις κινήσεις κάλυψης των ανοιχτών θέσεων (short covering).
Οι ροές στα συμβόλαια που παρακολουθούν τον δείκτη αναφοράς την περασμένη εβδομάδα κυριαρχούνταν από την κάλυψη short - όπου οι traders αγοράζουν μετοχές για να κλείσουν ανοικτές θέσεις πώλησης, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής Chris Montagu, προσθέτοντας ότι η συνολική θέση παραμένει «μετρίως πτωτική».
«Εν ολίγοις, η κατοχύρωση κερδών οδήγησε σε καθαρότερη, λιγότερο μακροπρόθεσμη τοποθέτηση και με αυτό σε μείωση των συνολικών κινδύνων τοποθέτησης», έγραψε ο Montagu.
Ο S&P 500 σημείωσε ράλι αυτόν τον μήνα αφού έπεσε 10% από την κορύφωσή του τον Ιούλιο, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν στα στοιχήματα ότι τα επιτόκια κορυφώθηκαν.
Ωστόσο, κορυφαίοι αναλυτές στρατηγικής της Wall Street, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Morgan Stanley και της JPMorgan, δήλωσαν ότι δεν αναμένουν ότι το ράλι θα διαρκέσει εν μέσω υψηλών επιτοκίων και επιβράδυνσης της ανάπτυξης.
Οι προοπτικές γίνονται πιο θετικές για τον Nasdaq, είπε ο Montagu.
Περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες «ροές κινδύνου» προστέθηκαν στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq την περασμένη εβδομάδα.
Σε ομαλοποιημένη βάση, η τοποθέτηση είναι πλέον οριακά πτωτική, «μια σημαντική μεταβολή από την προηγούμενη εβδομάδα», είπε ο Montagu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης