Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Ράλι 15% στις παγκόσμιες μετοχές έως τέλος 2024 – Οι ΗΠΑ και ο ισχυρός καταλύτης

HSBC: Ράλι 15% στις παγκόσμιες μετοχές έως τέλος 2024 – Οι ΗΠΑ και ο ισχυρός καταλύτης
Το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης θα οδηγήσει πιθανότατα σε μια νοοτροπία "ο νικητής τα παίρνει όλα"

Αύξηση 15% στις παγκόσμιες μετοχές μέχρι το τέλος του 2024, βλέπουν οι αναλυτές της HSBC.
"Με τον παγκόσμιο πληθωρισμό να βαίνει μειούμενος, πολλές κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να αρχίσουν να χαλαρώνουν τη νομισματική πολιτική το επόμενο έτος. Κατά την άποψή μας, αυτό θα αποτελέσει ισχυρό καταλύτη για τις μετοχές", έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα πελάτη.

Κυριαρχία των αμερικανικών μετοχών

Ωστόσο, η HSBC αναμένει επίσης ότι το εύρος της αγοράς θα περιοριστεί λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης και της μείωσης των επιτοκίων. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς μπορεί να παρουσιάσει περιορισμένα κέρδη, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους.
"Οι κίνδυνοι εμφανίζονται καλύτερα τιμολογημένοι μετά την πρόσφατη υποχώρηση των μετοχικών αγορών", προσθέτουν οι αναλυτές.
Ο τραπεζικός κολοσσός έχει υπερεπενδεδυμένη θέση στις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες αγορές, ενώ έχει υποεπενδεδυμένη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη (εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου) και την Ιαπωνία.
Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι ο S&P 500 είχε σημειώσει ράλι 22% κατά μέσο όρο "μεταξύ του όταν η Fed έκανε για πρώτη φορά παύση στις αυξήσεις και 6 εκατ. αφότου η Fed άρχισε τις περικοπές".

Τεχνητή Νοημοσύνη

"Το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης θα οδηγήσει πιθανότατα σε μια νοοτροπία "ο νικητής τα παίρνει όλα", με τους πρώτους που θα υιοθετήσουν την τεχνολογία να κατακτούν σημαντικό μερίδιο αγοράς", γράφουν οι αναλυτές.
Η HSBC έχει επίσης προβεί σε αρκετές ενημερώσεις στην κατανομή των τομέων της. Αναβάθμισε τις Βιομηχανικές Βιομηχανίες και τα Καταναλωτικά Χαρτοκινητά σε overweight από την προηγούμενη ουδέτερη αξιολόγηση.
Η Health Care αναβαθμίστηκε σε neutral αξιολόγηση από underweight. Από την άλλη πλευρά, η Ενέργεια και τα Χρηματοοικονομικά έχουν υποβαθμιστεί σε neutral αξιολόγηση από overweight, και τα Βασικά Υλικά έχουν υποβαθμιστεί σε underweight from neutral.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης