Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Έρχεται νέα αναβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch την 1η Δεκεμβρίου, σύσταση long στα ελληνικά ομόλογα

JP Morgan: Έρχεται νέα αναβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch την 1η Δεκεμβρίου, σύσταση long στα ελληνικά ομόλογα
Η αξιολόγηση της Fitch την 1η Δεκεμβρίου για την Ελλάδα θα είναι κρίσιμη
Να πάρουν long θέσεις στα ελληνικά 10ετή ομόλογα συστήνει στους επενδυτές η JP Morgan, ενόψει της νέας αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch την 1η Δεκεμβρίου 2023.
Όπως αναφέρει η JP Morgan, τα ελληνικά ομόλογα υποαπέδωσαν σημαντικά, ειδικά έναντι της Ιταλίας, την περασμένη εβδομάδα.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία υποδηλώνουν μέτριες ρευστοποιήσεις μακροχρόνιων ανοιγμάτων ελληνικών ομολόγων.
Ωστόσο, η JP Morgan συστήνει μια γενικά εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική για τα ελληνικά ομόλογα, καθώς προβλέπει ότι θα διαπραγματεύονται σε καλύτερες αποτιμήσεις σε σχέση με τα ιταλικά (25-60 μ.β.), δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών/δημοσιονομικών θεμελιωδών στοιχείων, του σταθερού πολιτικού τοπίου και των συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων αξιολόγησης.
1_424.JPG
Έρχεται νέα αναβάθμιση

Από την πλευρά της αξιολόγησης, η DBRS και η S&P έχουν ήδη αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα (IG), με την JP Morgan να αναμένει ότι η Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε IG κατά την αξιολόγηση της 1ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τους κανόνες συμπερίληψης στους ευρωπαϊκούς δείκτες ομολόγων που παρακολουθούνται ενεργά, απαιτείται αξιολόγηση IG από τουλάχιστον δύο από τους τρεις οργανισμούς αξιολόγησης (S&P, Moody's και Fitch) για να αρχίσουν να περιλαμβάνονται τα ελληνικά ομόλογα σε ορισμένους από αυτούς.
Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση της Fitch την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη.
Η JP Morgan εντοπίζει ότι τα τρέχονται επίπεδα προσφέρουν ελκυστικά σημεία εισόδου για θέση long στα ελληνικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης