Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rosenberg Research: Στο «Σταυρό του Θανάτου» ο Dow Jones - Η μεγάλη διαφωνία

Rosenberg Research: Στο «Σταυρό του Θανάτου» ο Dow Jones - Η μεγάλη διαφωνία
Η γραμμή κινητού μέσου όρου των 50 ημερών απέχει μόλις 0,5% από τη γραμμή τάσης των 200 ημερών
Δεν έχει φτάσει ακόμη, αλλά οι "αρκούδες" του χρηματιστηρίου και οι νευρικοί "ταύροι" παρακολουθούν με αγωνία καθώς ο Dow Jones πλησιάζει στον λεγόμενο σταυρό θανάτου.
«Ο κυκλικά ευαίσθητος Dow περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές του τελευταίου χρόνου – και διατρέχει σοβαρό κίνδυνο τώρα να βιώσει τον υπερπτωτικό «Σταυρό του Θανάτου»…», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής David Rosenberg, πρόεδρος της Rosenberg Research.
Ο σχηματισμός συμβαίνει όταν ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών, ο οποίος θεωρείται από τους τεχνικούς αναλυτές ως υποκατάστατο της βραχυπρόθεσμης τάσης ενός περιουσιακού στοιχείου, πέφτει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, ένας δείκτης για τη μακροπρόθεσμη τάση.

Ορισμένοι τεχνικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι σταυροί θανάτου σηματοδοτούν πραγματικά ευκαιρίες αγοράς κατά τη διάρκεια των ανοδικών αγορών, καθώς κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί ακριβώς για να σηματοδοτήσουν τον πάτο των αγορών.
Ορισμένοι θεωρούν επίσης ότι δεν είναι πραγματικός "σταυρός θανάτου", εκτός εάν ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών μειώνεται όταν ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών περνά κάτω από αυτόν.
Ο μέσος όρος των 200 ημερών, επί του παρόντος κοντά στις 33.805 μονάδες, είναι περίπου εκεί που ήταν στις αρχές Οκτωβρίου.
Φυσικά, τα τεχνικά μοτίβα πρέπει να επιβεβαιωθούν για να σταλεί σήμα.
Αλλά η κίνηση αξίζει πολύ, καθώς η γραμμή κινητού μέσου όρου των 50 ημερών απέχει μόλις 0,5% από τη γραμμή τάσης των 200 ημερών, έγραψε ο Rosenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης