Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Πώς θα κινηθούν τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών το γ’ 3μηνο – Πάνω από 47% τα περιθώρια ανόδου των μετοχών

Euroxx: Πώς θα κινηθούν τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών το γ’ 3μηνο – Πάνω από 47% τα περιθώρια ανόδου των μετοχών
Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με 5,1x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2023, δηλαδή με discount περίπου 15% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο
Μπορεί να έχουν καταγράψει σημαντικές επιδόσεις από την αρχή του έτους, αλλά η Euroxx αναμένει από τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές να συνεχίσουν την άνοδο τους, με αφορμή τα ισχυρά αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες για το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τη Euroxx, θα δούμε από τις ελληνικές τράπεζες επιτάχυνση των καθαρών εσόδων από τόκους, συγκράτηση του κόστους, περιορισμένη ροή νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων και χαμηλό κόστος κινδύνου.
Όπως εξηγεί, η αύξηση των επιτοκίων κατά περαιτέρω 50 μονάδες βάσης και η αργή μετάβαση στις προθεσμιακές καταθέσεις (οι καταθέσεις όψεως τον Αύγουστο στο 74,3% από 74,9% τον Ιούνιο) αναμένεται να οδηγήσουν σε πρόσθετη άνοδο των επιτοκιακών εσόδων (+3% σε τριμηνιαία βάση συνολικά).
Λόγω της συγκράτησης του κόστους (εκτός από την επίπτωση των 50 εκατ. ευρώ για τις πλημμύρες) και της περιορισμένης νέας ροής NPLs, η Euroxx αναμένει ένα άλλο ισχυρό τρίμηνο και ρεκόρ ROTE σε όλες τις τράπεζες.
Η ασθενής αύξηση των δανείων παραμένει ο κύριος αρνητικός παράγοντας (αύξηση 1% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο για το σύστημα).

Αποτιμήσεις

Κατά την Euroxx, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με 5,1x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2023, δηλαδή με discount περίπου 15% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο.
Σε αυτό το πλαίσιο διατηρεί τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, ενώ οι τιμές στόχοι υποδηλώνουν άνοδο από 47% έως 58%.
Ειδικότερα, η τιμή στόχος για την Eurobank είναι στα 2,30 ευρώ, για την Εθνική στα 8,5 ευρώ, για την Alpha Bank στα 2,1 ευρώ και για την Πειραιώς στα 4,6 ευρώ.
1_403.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης