Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Όποιος περιμένει ράλι στη Wall Street... θα το μετανιώσει - Κάτω από τις 4.000 ο S&P 500

Morgan Stanley: Όποιος περιμένει ράλι στη Wall Street... θα το μετανιώσει - Κάτω από τις 4.000 ο S&P 500
Ο S&P 500 θα πέσει στις 3.900 μονάδες μέχρι το τέλος του 2023, ποσοστό 8% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας
Οι αμερικανικές μετοχές δεν θα κάνουν ράλι σύντομα, προειδοποίησε ο κορυφαίος επικεφαλής στρατηγικής της Morgan Stanley.
Ο Mike Wilson επισήμανε ότι αναμένει πτώση του S&P 500 αυτή την εβδομάδα, με χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη πιθανόν να εξουδετερώσουν οποιαδήποτε πιθανή ανάκαμψη για τον δείκτη αναφοράς.
«Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε μια περαιτέρω κίνηση χαμηλότερα, κάτω και από τα χαμηλά του Οκτωβρίου πριν από το επόμενο ράλι», έγραψε ο CIO της αμερικανικής τράπεζας και επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στις ΗΠΑ.
«Με βάση την άποψή μας για τα κέρδη, τις αποτιμήσεις και την πολιτική μας, πιστεύουμε ότι ο S&P 500 θα δυσκολευτεί να επιστρέψει πάνω από τα προηγούμενα επίπεδα στήριξης», πρόσθεσε ο Wilson.
Αντίθετα, ο Wilson έμεινε στη μακροχρόνια πρόβλεψή του ότι ο S&P 500 θα πέσει στις 3.900 μονάδες μέχρι το τέλος του 2023, ποσοστό 8% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας.

Η κερδοφορία

Η επιβράδυνση των κερδών θα μπορούσε να προσθέσει στην πίεση της Wall Street σε μια εποχή που οι επενδυτές μετοχών ανησυχούν ήδη για μια άνευ προηγουμένου άνοδο στις αποδόσεις των μακροχρόνιων ομολόγων του Δημοσίου.
Η Tesla πυροδότησε κάποια ανησυχία την περασμένη εβδομάδα όταν έχασε τους στόχους των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο – και ακολούθησε αυτή την πτώση με μια «μίνι-καταστροφή» όπου ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk επισήμανε τους αντίθετους οικονομικούς ανέμους και παραπονέθηκε για την αργή παραγωγή στο Cybertruck.

Ο ρόλος της Fed

Εκτός από την προειδοποίηση για επιβράδυνση της κερδοφορίας, ο Wilson είπε ότι αναμένει περαιτέρω υποφέρουν οι μετοχές επειδή η Federal Reserve φαίνεται πλέον απίθανο να μειώσει τα επιτόκια σύντομα.
Η κεντρική τράπεζα έχει επανειλημμένα σηματοδοτήσει τους τελευταίους μήνες ότι σκοπεύει να διατηρήσει το κόστος δανεισμού σε υψηλά επίπεδα μέχρι το 2024 σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει μακριά από τον στόχο του 2%.
«Ενώ η Fed μπορεί να είναι κοντά στο να σταματήσει την εκστρατεία σύσφιξης, είναι πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμη να αρχίσει να χαλαρώνει τη στάση της», έγραψε ο Wilson.
«Επιπλέον, η σύσφιξη που έχει κάνει η Fed τους τελευταίους 18 μήνες αρχίζει τώρα να γίνεται αισθητή στην ευρύτερη οικονομία».
Όταν τα επιτόκια είναι υψηλά, οι μετοχές τείνουν να υποφέρουν επειδή οι επενδυτές μπορούν να έχουν καλύτερες σχετικές αποδόσεις τοποθετώντας τα χρήματά τους σε λογαριασμό ταμιευτηρίου και το υψηλότερο κόστος δανεισμού απομακρύνει τις μελλοντικές ταμειακές ροές των εισηγμένων εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης