Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δύσκολο το 2024 για τις αμερικανικές τράπεζες – Επαρκούν τα buffers

Fitch: Δύσκολο το 2024 για τις αμερικανικές τράπεζες – Επαρκούν τα buffers
Έκθεση της Fitch για τις αμερικανικές τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
Το απαιτητικό λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες των ΗΠΑ θα συνεχιστεί και το 2024, με την αύξηση εσόδων να βρίσκεται υπό πίεση εν μέσω υψηλών επιτοκίων και αναμενόμενης ύφεσης για την αμερικανική οικονομία το α' εξάμηνο 2024, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, αυτό επιβεβαιώθηκε από τα αδύναμα αποτελέσματα του γ' τριμήνου 2023 που ανακοίνωσαν οι περισσότερες τράπεζες.
Τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια (NIMs) συμπιέστηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, με τις περιφερειακές τράπεζες να βλέπουν μεγάλες μειώσεις ως απάντηση στο αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης.
«Ενώ οι πιέσεις χρηματοδότησης λόγω των εκροών μπορεί να έχουν σε μεγάλο βαθμό λάβει ήδη χώρα, δεν πιστεύουμε ότι οι τράπεζες έχουν φτάσει στο κατώτατο σημείο των NIMs», «από τα υψηλότερα επιτόκια καταθέσεων και τη μετάβαση καταθέσεων σε έντοκους από μη τοκοφόρους λογαριασμούς».
Η αύξηση των δανείων συνεχίζει να επιβραδύνεται με αξιοσημείωτη επιβράδυνση των πιστωτικών καρτών, υποδηλώνοντας εξομάλυνση των καταναλωτικών δαπανών. Υπό το πρίσμα αυτό, οι τράπεζες θα συνεχίσουν να βελτιστοποιούν τους ισολογισμούς και να χρησιμοποιούν ρευστότητα για να πληρώσουν το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης.
Ωστόσο, τα υγιή αποθεματικά μπορούν να αντισταθμίσουν τα αρνητικά αποτελέσματα.
Επίσης, οι τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 δισεκ. δολαρίων πρόκειται να δημιουργήσουν κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας πάνω από τους εσωτερικούς τους στόχους εν αναμονή υψηλότερων μακροπρόθεσμων ρυθμιστικών απαιτήσεων για το χρέος.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-10-24_201916.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης