Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μειώνει τις τιμές στόχους σε Alpha Bank, Πειραιώς η Goldman Sachs, αυξάνει σε Eurobank, Εθνική - Τι θα δούμε στο γ' 3μηνο

Μειώνει τις τιμές στόχους σε Alpha Bank, Πειραιώς η Goldman Sachs, αυξάνει σε Eurobank, Εθνική - Τι θα δούμε στο γ' 3μηνο
H Goldman Sachs συστήνει αγορά (buy) για τις Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, αλλά είναι ουδέτερη (neutral) για την Eurobank
Περιθώρια ανόδου έως 54% για τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής, αλλά μόλις 24% για την Eurobank βλέπει η Goldman Sachs, στη σημερινή (24/10) της ανάλυση για το τι εκτιμά για τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών το 3' 3μηνο του 2023.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, για την Alpha Bank η νέα τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 1,95 ευρώ, από 2,05 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς ανέρχεται στα 4,20 ευρώ, από 4,30 ευρώ προηγουμένως, ενώ για την Eurobank αυξάνεται στα 1,90 ευρώ, από 1,85 ευρώ, και για την Εθνική στα 8,40 ευρώ, από 8 ευρώ προηγουμένως.

1_398.JPG
H Goldman Sachs συστήνει αγορά (buy) για τις Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, αλλά είναι ουδέτερη (neutral) για την Eurobank.

Τι θα δούμε το γ' 3μηνο του 2023

Η Goldman Sachs υπενθυμίζει ότι η Πειραιώς θα ανακοινώσει αποτελέσματα στις 3 Νοεμβρίου, η Alpha και η Eurobank στις 9 Νοεμβρίου και η Εθνική Τράπεζα στις 11 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανάλυσή της, οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων το 3ο τρίμηνο του 23, καθώς η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά άλλες 50 μ.β. την περίοδο Ιουλ-Σεπ'23.
Αναμένει αύξηση του NII κατά 5% σε τριμηναία βάση δεδομένου του συνδυασμού (1) της υψηλής μετακύλισης από τις αυξήσεις των επιτοκίων στις αποδόσεις των δανείων και (2) των σε γενικές γραμμές σταθερών αποδόσεων των καταθέσεων καθώς το μερίδιο των καταθέσεων προθεσμίας παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητο στο 23% κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Αναμένει, επίσης ότι οι τάσεις για την ποιότητα του ενεργητικού θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες με συνεχιζόμενη μέτρια μείωση των δεικτών NPE (υποθέτει -20 μ.β. σε τριμηναία βάση στο 5,9%) και κόστος κινδύνου στο 0,7% κατά μέσο όρο.
Επίσης, οι ελληνικές τράπεζες θα εγγράψουν συνολικό εφάπαξ έξοδο ύψους 50 εκατ. ευρώ (περίπου 1% των PBT του 2023) που σχετίζεται με το πάγωμα της αποπληρωμής δανείων για τα πληγέντα νοικοκυριά στην Ελλάδα.
Συνολικά η Goldman Sachs αναμένει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παρουσιάσουν ένα ισχυρό τρίμηνο με συνολικό δείκτη ROTE 15,6%, δείκτη CET1 14,5%, δείκτη NPE 5,9% και δείκτη κάλυψης NPE 61%.
Σε επίπεδο συγκεκριμένων τραπεζών, αναμένει σχετικά ισχυρά αποτελέσματα από την ΕΤΕ και την Πειραιώς, δεδομένου του χαμηλότερου beta καταθέσεων (που υποστηρίζεται από την πρόσβασή τους σε σχετικά φθηνότερα κεφάλαια καταθέσεων πελατών λιανικής).

Οι εκτιμήσεις για Πειραιώς

1_399.JPG
Οι εκτιμήσεις για Εθνική
3_198.JPG
Οι εκτιμήσεις για Alpha Bank
4_128.JPG
Οι εκτιμήσεις για Eurobank
2_294.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης