Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η ασύλληπτη παγίδα της Γάζας: Οι ΗΠΑ θα έχουν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αρχίζει η εποχή της Σινο - Ρωσίας

Η ασύλληπτη παγίδα της Γάζας:  Οι ΗΠΑ θα έχουν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αρχίζει η εποχή της Σινο - Ρωσίας
ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν πέσει σε μία πολύ καλά στημένη παγίδα στη Μέση Ανατολή που θα αποβεί μοιραία για την μελλοντική τους πορεία
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν παγιδευτεί στη Γάζα από την Ιορδανία και την Αίγυπτο.
«Το σχέδιο του Ισραήλ και των ΗΠΑ είναι να κατακτήσουν την υπαίθρια φυλακή, που ονομάζεται… Λωρίδα της Γάζας, είτε εισβάλλοντας σε αυτήν, κάτι που θα προκαλούσε τον άμεσο θάνατο των Ισραηλινών και Αμερικανών ομήρων που η Hamas συνέλαβε και μετέφερε εκεί, είτε επεκτείνοντας τον αποκλεισμό τροφίμων, νερού, φαρμάκων και ηλεκτρισμού», σημειώνει σε άρθρο του ο έγκυρος γεωπολιτικός αναλυτής Eric Zuesse.
Η πρώτη τους προσδοκία ήταν ότι οι κάτοικοι στο βόρειο τμήμα της Γάζας, το οποίο το Ισραήλ είχε διατάξει να εκκενωθεί προς τα νότια, θα άφηναν μόνους τους, τους μαχητές της Hamas σε αυτό το βόρειο τμήμα, έτσι ώστε το Ισραήλ απλώς να καταστρέψει ολόκληρο το τμήμα και στη συνέχεια να κινηθεί νότια στην περιοχή, όπου θα παρέμειναν οι Παλαιστίνοι, οι οποίοι θα παραδίδονταν βορά στον ισραηλινό στρατό.
Αυτές ήταν οι επιλογές ισραηλινο-αμερικανικής πολιτικής, προκειμένου να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο: Εισβολή και πολιορκία.
Ωστόσο, πολλοί στο βόρειο τμήμα της Γάζας ακολούθησαν την εντολή της Hamas και αρνήθηκαν να φύγουν.
Κατά συνέπεια, οι όμηροι που κρατούνται εκεί θα είναι καταδικασμένοι, εκτός εάν το Ισραήλ σταματήσει την επίθεση και την πολιορκία του κατά της Γάζας.

Παγίδα Ιορδανίας - Αιγύπτου


Αλλά η κατάσταση για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα ακόμη χειρότερη από αυτό - πολύ χειρότερη, επισημαίνει ο Zuesse.
Στις 16 Οκτωβρίου, οι Jordan Times δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο: «Η κυβέρνηση της Ιορδανίας διεκδικεί το δικαίωμα των πολιτών της να εκφράζουν αλληλεγγύη στους κατοίκους της Γάζας».
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah προχώρησε ακόμη πιο μακριά από αυτό απαντώντας στα εκατομμύρια Ιορδανών που διαδήλωναν στους δρόμους για να υποστηρίξουν τους πολίτες της Γάζας εναντίον του Ισραήλ.: Ενέκρινε τις διαδηλώσεις τους.
Τότε, την επόμενη μέρα, ήταν ακόμη χειρότερα τα νέα τόσο για το Ισραήλ όσο και για τις ΗΠΑ
Η ίδια εφημερίδα είχε τίτλο: «Βασιλιάς: «Όχι πρόσφυγες στην Ιορδανία, όχι πρόσφυγες στην Αίγυπτο. αυτό είναι μια κόκκινη γραμμή».
Απέρριπτε δηλαδή τα αιτήματα τόσο του ισραηλινού στρατού, όσο και του αμερικανικού καθεστώτος τόσο η Ιορδανία όσο και η Αίγυπτος να δεχθούν κατοίκους από τη Γάζα ώστε το Ισραήλ να πάρει τη γη τους.
Το Ισραήλ δεν θέλει τους κατοίκους της Γάζας, ενδιαφέρεται μόνο για τη γη.
Σύμφωνα με τον Zuesse, η παρούσα κατάσταση θυμίζει αρκετά το 2014 και το Donbass με την Κριμαία, όπου οι κάτοικοι των περιοχών δεν ήθελαν να συνεχίζουν να ζουν υπό το αντιρωσικό καθεστώς του Κιέβου.
jordan.jpg

Ισραήλ όπως...Ουκρανία

Υπό αυτή την έννοια, το Ισραήλ είναι σαν την Ουκρανία.
Στις 16 Οκτωβρίου, η εφημερίδα Daily News of Egypt είχε τίτλο: «Al-Sisi (Αιγύπτιος πρόεδρος): Η Αίγυπτος αντιτίθεται στη συλλογική τιμωρία των αμάχων στη Γάζα» και κατέστησε σαφές ότι το Κάιρο «απορρίπτει πολιτικές συλλογικής τιμωρίας όπως η πολιορκία, η πείνα ή ο εκτοπισμός αμάχων».
Οι πολιτικές του Ισραήλ και των ΗΠΑ, που περιλαμβάνουν πολιορκία και εισβολή, θα προκαλέσουν απύθμενο μίσος για αυτές τις δύο χώρες σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, η οποία στη συνέχεια θα στρεφόταν ολοκληρωτικά προς την Κίνα και τη Ρωσία, τις νέες κορυφαίες συνεργαζόμενες Δυνάμεις του κόσμου.
Όσο περισσότερο θα κυριαρχεί η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ στον κόσμο, τόσο περισσότερο αίμα θα χυθεί για να συνεχιστεί - και, τώρα, πολύ περισσότερο από αυτό θα χυθεί μέσα στη Μέση Ανατολή.
Οι ηγέτες της Αιγύπτου και της Ιορδανίας δεν είναι πρόθυμοι να δεχθούν να πατήσει πάνω τους η αυτοκρατορική εξουσία των ΗΠΑ γιατί πλέον φοβούνται τις αντιδράσεις των λαών τους.
Έτσι αποφάσισαν να μη συναινέσουν στα σχέδια ΗΠΑ – Ισραήλ.

israeli_army.jpg
Τέλος η σχέση ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας

Τελικά, η συμφωνία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump μεταξύ του καθεστώτος των Saud στη Σαουδική Αραβία και του καθεστώτος του Ισραήλ είτε θα τερματιστεί τώρα είτε η βασιλική οικογένεια θα εκπέσει.
Ο σημερινός πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα τερματίσει τη δεκαετίες συμμαχίας μεταξύ της οικογένειας Saud και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Οι δηλώσεις στις 16 και 17 Οκτωβρίου, του Al Sissi και του βασιλιά Abdullah, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ.
Ακόμα κι αν όλοι οι κάτοικοι της Γάζας καταλήξουν να σφαγιαστούν, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα είναι κράτη - παρίες.
Αν, αντί αυτού, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ χάσουν αυτόν τον πόλεμο, τότε πάλι θα είναι κράτη - παρίες.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Αμερικανικός αιώνας, που ξεκίνησε στις 25 Ιουλίου 1945, θα τελειώσει, με άδοξο τρόπο, από αυτόν τον πόλεμο.

Οι ΗΠΑ θα έχουν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Στις 16 Οκτωβρίου ο M. K. Bhadrakumar ο κορυφαίος διπλωμάτης παγκοσμίως, που αναλύει τα γεωστρατηγικά γεγονότα, ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε δημόσια τον τεράστιο σεισμό στην ιστορία που συμβαίνει τώρα: με τίτλο «Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την ήττα στον γεωπολιτικό πόλεμο στη Γάζα».
Συνέκρινε αυτά τα γεγονότα με τον τερματισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1300-1922), η οποία, ούσα σύμμαχος με τη Γερμανία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τερμάτισε την αυτοκρατορία της το 1922, την ίδια στιγμή που διέπραξε γενοκτονίες ενώ προσπαθούσε να κρατηθεί στην εξουσία.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οθωμανική κυβέρνηση επιδόθηκε σε γενοκτονία κατά των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων.
Η ήττα της Αυτοκρατορίας και η κατάληψη μέρους του εδάφους της από τις Συμμαχικές Δυνάμεις στον απόηχο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου είχε ως αποτέλεσμα τη διχοτόμησή της και την απώλεια των νότιων εδαφών της, που μοιράστηκαν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.
Ο επιτυχημένος Τουρκικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας, με επικεφαλής τον Mustafa Kemal Ataturk εναντίον των κατοχικών συμμαχικών δυνάμεων, οδήγησε στην εμφάνιση της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην καρδιά της Ανατολίας και στην κατάργηση της οθωμανικής μοναρχίας.
Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια της ανάλυσης του Ινδού διπλωμάτη είναι η αντίφασή του με την πρόβλεψη του Andrew Korybko ότι η Ινδία οδεύει να γίνει μέρος μιας τριανδρίας, μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα, ως ηγέτες της επερχόμενης διεθνούς τάξης.

otoman_b.JPG
Η εποχή της Σινο - Ρωσίας


Το άρθρο του Badrakumar τεκμηριώνει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Ιράν βοηθώντας στην οργάνωση αυτού του τερματισμού της παγκόσμιας κυριαρχίας της Αμερικής.
Ένας άλλος οξυδερκής αναλυτής γεωστρατηγικής, ο ανώνυμος Γερμανός συγγραφέας του ιστολογίου «Moon of Alabama», σε άρθρο του με τίτλο «Η θέση της Δύσης υπέρ του Ισραήλ επιταχύνει την απώλεια ισχύος της», επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο των G7 που παραδέχεται ότι «έχουμε χάσει τη μάχη στον Παγκόσμιο Νότο».
«Όλη η δουλειά που κάναμε με τον Παγκόσμιο Νότο πάνω από την Ουκρανία έχει χαθεί». . . Ξεχάστε τους κανόνες, ξεχάστε την παγκόσμια τάξη. Δεν θα μας ακούσουν ποτέ ξανά», δηλώνει ο αξιωματούχος των G7.
Η μονοπολική εποχή είναι στο τέλος της, οι μεγάλες χώρες ενδιαφέρονται περισσότερο για την πολιτιστική κυριαρχία και τη στρατηγική τους αυτονομία.
Φαίνεται αναπόφευκτο ότι η κάποτε κυρίαρχη δυτική ηγεμονία πρέπει σταδιακά να υποχωρήσει σε ένα πιο ποικιλόμορφο και πολυπολικό σύστημα.
Κίνα και Ρωσία, η συνεργαζόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων , η  Σινο - Ρωσία ChinUssia ή RussChina, έρχεται για να τερματίσει την αυτοκρατορία των ΗΠΑ που άρχισε το 1945.
putin_xi.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης