Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Μην περιμένετε ράλι Χριστουγέννων στη Wall Street - Το «δώρο» θα είναι βουτιά 11%

Morgan Stanley: Μην περιμένετε ράλι Χριστουγέννων στη Wall Street - Το «δώρο» θα είναι βουτιά 11%
"Η μέση μετοχή έχει ήδη καταρρεύσει τεχνικά... τα σήματα είναι πιο αδύναμα και υποδηλώνουν ότι οι βασικές στηρίξεις είναι ευάλωτες
Ένας από τους μεγαλύτερους σκεπτικιστές της Wall Street εμμένει στην πρόβλεψή του ότι ο S&P 500 θα πέσει 11% από τα τρέχοντα επίπεδα, στις 3.900 μέχρι το τέλος του έτους.
Ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley, Mike Wilson, δήλωσε ότι οι πιθανότητες για ένα ράλι στο χρηματιστήριο στο τέλος του έτους μειώνονται μέρα με τη μέρα, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ένα αδύναμο εύρος αγοράς, μειωμένες αναθεωρήσεις κερδών και έναν καταναλωτή που βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής δυσχέρειας.
Το εύρος της αγοράς εξαρτάται από την υποκείμενη συμμετοχή των τίτλων σε ένα ράλι χρηματιστηρίου.
Ο ίδιος θέτει το ερώτημα: ένα ράλι στο χρηματιστήριο καθοδηγείται από λίγες μόνο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ή η πλειοψηφία των εταιρειών του S&P 500 κινείται επίσης υψηλότερα εν μέσω ενός ευρύτερου ράλι της αγοράς;
Σύμφωνα με τον Wilson, αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο και όχι το δεύτερο, και αυτό είναι μια πτωτική πορεία και όχι ένα ράλι στο χρηματιστήριο στο τέλος του έτους.
"Η μέση μετοχή έχει ήδη καταρρεύσει τεχνικά... τα σήματα είναι πιο αδύναμα και υποδηλώνουν ότι οι βασικές στηρίξεις είναι ευάλωτες", δήλωσε ο Wilson.

Οι άμυνες

Οι μετοχές που διαθέτουν αμυντικά κριτήρια όπως η χαμηλή μόχλευση, οι υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές και η χαμηλή μεταβλητότητα έχουν μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις στην αγορά αυτή τη στιγμή, κάτι που υποδηλώνει «έναν προσεκτικό τόνο κάτω από την επιφάνεια της αγοράς», τόνισε ο Wilson.
Άλλοι πτωτικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τις μετοχές στο τέλος του έτους περιλαμβάνουν τη μείωση των κερδών.
"Το εύρος των αναθεωρήσεων κερδών για το σύνολο του S&P 500 μειώθηκε απότομα τις τελευταίες δύο εβδομάδες (η πιο σημαντική πτώση 2 εβδομάδων από τον Ιούλιο του 2022)", είπε ο Wilson, προσθέτοντας ότι οι ρόδινες προβλέψεις για αύξηση κερδών 12% το 2024 θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν χαμηλότερα.
"Αν δούμε τις αναθεωρήσεις να υπολειτουργούν από την εποχικότητα τις επόμενες εβδομάδες και να συνεχίσουν να μειώνονται, θα ήταν σημάδι ότι άλλοι κυκλικοί κίνδυνοι, συμπεριλαμβανομένων των μακροοικονομικών αντίθετων ανέμων, οδηγούν το σκηνικό των αναθεωρήσεων κερδών", δήλωσε ο Wilson.
Τέλος, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βρίσκεται σε πτώση καθώς τόσο οι τιμές όσο και τα επιτόκια παραμένουν υψηλά.
Συνολικά, αυτό δίνει στον Wilson σιγουριά ότι ο στόχος του για το τέλος του έτους S&P 500 των 3.900 είναι εφικτός.
«Η ουσία, η κατάρρευση σε διάφορα μέτρα, η πρόσφατη πτώση στις αναθεωρήσεις κερδών και η εξασθένιση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών μειώνουν τις πιθανότητες για ένα ράλι τέταρτου τριμήνου», δήλωσε ο Wilson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης