Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Alpha Finance: Η υψηλή κερδοφορία των τραπεζών αναμένεται να συνεχιστεί - Αύξηση 32% στις τιμές-στόχους

Alpha Finance: Η υψηλή κερδοφορία των τραπεζών αναμένεται να συνεχιστεί - Αύξηση 32% στις τιμές-στόχους
Η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες αποτελεί έναν σημαντικό θετικό καταλύτη μεσοπρόθεσμα, καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευελιξία, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο
Σε σημαντική αύξηση της τιμής στόχου των μετοχών των τριών συστημικών τραπεζών προχωρά η Alpha Finance, χάρη σε ένα συνδυασμό υποστηρικτικών παραγόντων όπως τα υψηλά επιτόκια, η ευνοϊκή δομή της αγοράς και το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον.
Ενδεικτικά, τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών το β΄ τρίμηνο του 2023 υποδηλώνουν ετησιοποιημένο RoTE 14,5%, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 60% σε ετήσια βάση του Καθαρού Εσόδου από Τόκους στα περίπου €2,0 δισ.
Οι αναλυτές της Alpha Finance εκτιμούν ότι η ανοδική τάση που παρουσιάζει ο τραπεζικός κλάδος επιβεβαιώνει πλήρως την προηγουμένη εκτίμησή τους ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ καλά τοποθετημένες για να επωφεληθούν από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, με τα νούμερα να ξεπερνούν μέχρι στιγμής κάθε προσδοκία.
Επιπροσθέτως, υποστηρίζουν ότι η κερδοφορία είναι πιθανό να βελτιωθεί περαιτέρω και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στο μέλλον, ως αποτέλεσμα της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΚΤ προκειμένου να συγκρατηθούν οι πληθωριστικές πιέσεις.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Finance, η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες αποτελεί έναν επίσης σημαντικό θετικό καταλύτη μεσοπρόθεσμα, καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευελιξία, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.
1_391.JPG
Νέες τιμές στόχοι

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω και κυρίως λόγω των προσδοκιών για υψηλότερα έσοδα (αύξηση κατά 15% το 2023-25 σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις), η Alpha Finance αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τις τρεις συστημικές τράπεζες, με τις νέες τιμές-στόχους να είναι υψηλότερες κατά 32% κατά μέσο όρο: Τράπεζα Πειραιώς (Buy, με τιμή στόχο στα 3,92 ευρώ), Eurobank (Buy, με τιμή στόχο στα 2 ευρώ), Εθνική Τράπεζα (Buy, με τιμή στόχο στα 7,10 ευρώ).
Τέλος, η χρηματιστηριακή θεωρεί την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών των μετοχών μία καλή ευκαιρία εισόδου στον κλάδο για τους επενδυτές, δεδομένων των εκτιμήσεων για αυξημένη κερδοφορία και των ελκυστικών αποτιμήσεων που παρουσιάζουν οι τραπεζικές μετοχές.
2_291.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης