Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η Wall Street βλέπει τον Trump επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ - Έρχεται και το... ατύχημα

Deutsche Bank: Η Wall Street βλέπει τον Trump επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ - Έρχεται και το... ατύχημα
Το έξυπνο χρήμα προετοιμάζεται για ένα οικονομικό ατύχημα που προκαλείται από τη Fed που μπορεί να οδηγήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση το επόμενο έτος
Όλο και πιο ανήσυχοι για τα πιθανά ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων εμφανίζονται οι αναλυτές της Wall Street, ενώ βλέπουν ότι μπορεί να υπάρξουν «παγκόσμια ατυχήματα» από αυτήν την εξέλιξη.
Ειδικότερα, μια νέα έρευνα αγοράς σε πελάτες της Deutsche Bank διαπιστώνει ότι το "έξυπνο χρήμα" προεξοφλεί οικονομικά προβλήματα στο μέλλον, καθώς η ακραία επιθετική πολιτική των κεντρικών τραπεζών θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «μεγαλύτερο οικονομικό ατύχημα» ή «σοβαρό οικονομικό στρες».
Σύμφωνα με τον Jim Reid της Deutsche Bank, «υπάρχει μια αίσθηση για λάθος στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας, τους κινδύνους ύφεσης των ΗΠΑ και τις προβλέψεις των χρηματοπιστωτικών αγορών».
1_29.png
Οι απαντήσεις

Η πρώτη ερώτηση στην έρευνα ήταν: "Από τα τρέχοντα επίπεδά της, τα 10ετή ομόλογα θα κινηθούν υψηλότερα ή χαμηλότερα; (οι αποδόσεις κατά μέσο όρο ήταν περίπου 4,75% κατά τη διάρκεια της έρευνας)."
2_24.png

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (75%) πιστεύουν ότι η επόμενη κίνηση κατά 100 μονάδες βάσης στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ είναι μειωμένη.
Στην ερώτηση: "Από τα τρέχοντα επίπεδά του, το επόμενο 10% προς τα που θα κινηθεί στον S&P 500..."
Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είπαν ότι ο S&P500 θα υποχωρήσει κατά 10% έναντι αύξησης 10%.
Ο Reid σχολίασε αυτό και είπε: «Οι απαισιόδοξοι κέρδισαν ξανά στην έρευνα του Οκτωβρίου».
3_15.png
Η επόμενη ερώτηση τέθηκε για το πότε περίμεναν να συμβεί μια ύφεση στις ΗΠΑ.
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Reid, "Σε μια ύφεση των ΗΠΑ, από την τελευταία φορά που ρωτήσαμε τον Ιούνιο, ακόμη περισσότεροι από τους ερωτηθέντες είχαν προσδοκίες για ύφεση έως το 2024, από 48% σε ισχυρή πλειοψηφία στο 71%.
Για το 2023 ό αριθμός αυτός έπεσε από 39% σε μόλις 9%.
Το 82% εξακολουθεί να αναμένει ύφεση στις ΗΠΑ έως το 2024, αλλά αυτό είναι μειωμένο από 89% τον Ιούνιο."
4_10.png
Επόμενος πρόεδρος ο Trump

Ο Reid σημείωσε σε μια άλλη ερώτηση της έρευνας ότι «Οι ερωτηθέντες μας είναι ανήσυχοι για τα παγκόσμια ατυχήματα που προκαλούνται από την απόδοση».
Όταν ρωτήθηκε, "Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιθανότητα ο Donald Trump να είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές του 2024;", ο σταθμισμένος μέσος όρος των ερωτηθέντων που θεωρούν όλο και πιο πιθανό ότι ο Trump να είναι Πρόεδρος μετά τις εκλογές του 2024 αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από 36% τον Ιούνιο σε 46% τον Οκτώβριο του 2023.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το έξυπνο χρήμα προετοιμάζεται για ένα οικονομικό ατύχημα που προκαλείται από τη Fed που μπορεί να οδηγήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση το επόμενο έτος.
5_8.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης