Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Hedge funds πωλούσαν ενεργειακές μετοχές πριν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Goldman Sachs: Hedge funds πωλούσαν ενεργειακές μετοχές πριν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Το άλμα στην τιμή του αργού σήμερα (9/10/2023) ανέτρεψε την πτωτική τάση της περασμένης εβδομάδας
Σχετικά Άρθρα
Σε πωλήσεις αμερικανικών μετοχών, που είναι επηρεάζονται από τα εμπορεύματα, προχωρούσαν οι διαχειριστές hedge funds, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Goldman Sachs, λίγο πριν η τιμή του πετρελαίου κάνει άλμα άνω των 3 δολ. ανά βαρέλι.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ακολούθησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική επίθεση στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, με εκατοντάδες νεκρούς και αρκετές απαγωγές.
Το άλμα στην τιμή του αργού σήμερα (9/10/2023) ανέτρεψε την πτωτική τάση της περασμένης εβδομάδας -τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο- κατά την οποία το Brent υποχώρησε περίπου 11% και το WTI υποχώρησε περισσότερο από 8% εν μέσω ανησυχιών για τα υψηλά επιτόκια και τις επιπτώσεις τους στην παγκόσμια ζήτηση.
Το ξέσπασμα της βίας το Σάββατο (7/10/2023) απείλησε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για μια προσέγγιση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας το βασίλειο θα εξομαλύνει τους δεσμούς με το Ισραήλ με αντάλλαγμα μια αμυντική συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Ριάντ.
Σαουδάραβες αξιωματούχοι φέρεται να είχαν δηλώσει στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, μετά από μήνες περικοπών της προσφοράς.
Τα hedge funds είχαν, από την Παρασκευή, αυξήσει τις πωλήσεις με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές Ιουνίου σε μετοχές αμερικανικών εταιρειών που κατασκευάζουν χημικά προϊόντα, οικοδομικά υλικά και προϊόντα χαρτιού, ανέφερε το σημείωμα από την prime brokerage της Goldman Sachs.
Οι αμερικανικές ενεργειακές μετοχές σημείωσαν καθαρές πωλήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 6 Οκτωβρίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στη σειρά και στις οκτώ προηγούμενες συνεδριάσεις, ανέφερε η τράπεζα.
Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε περισσότερο από 3% την ημέρα της Δευτέρας στα 87,27 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης