Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Καταδικασμένα τα ομόλογα παγκοσμίως – Θα σωθούν μόνο με ένα sell off στις μετοχές

Barclays: Καταδικασμένα τα ομόλογα παγκοσμίως – Θα σωθούν μόνο με ένα sell off στις μετοχές
«Δεν υπάρχει ‘μαγικό’ επίπεδο αποδόσεων που, όταν επιτευχθεί, θα προσελκύσει αυτόματα αρκετούς αγοραστές για να πυροδοτήσει ένα διαρκές ράλι ομολόγων»
Τα παγκόσμια ομόλογα είναι «καταδικασμένα» να συνεχίσουν να πέφτουν εκτός εάν μια συνεχής πτώση των μετοχών αναζωογονήσει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος, σύμφωνα με την Barclays.
«Δεν υπάρχει ‘μαγικό’ επίπεδο αποδόσεων που, όταν επιτευχθεί, θα προσελκύσει αυτόματα αρκετούς αγοραστές για να πυροδοτήσει ένα διαρκές ράλι ομολόγων», γράφουν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Ajay Rajadhyaksha.
«Βραχυπρόθεσμα, μπορούμε να σκεφτούμε ένα σενάριο όπου τα ομόλογα ενισχύονται ουσιαστικά.
Και αυτό θα συμβεί εάν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου μειωθούν απότομα τις επόμενες εβδομάδες».
Η καταστροφή στα ομόλογα έχει προκαλέσει κύματα αναταράξεων στην παγκόσμια αγορά ομολόγων τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ενώ το selloff δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, οι traders βρίσκονται σε εγρήγορση για πιθανό νέο επεισόδιο αναζωπύρωση της αστάθειας - ειδικά εάν τα στοιχεία μισθοδοσίας των ΗΠΑ την Παρασκευή είναι ισχυρότερα από το αναμενόμενο.

Ο ρόλος της Fed

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι απίθανο να χαλαρώσει το λεγόμενο πρόγραμμα ποσοτικής σύσφιξης, που την καθιστά καθαρό πωλητή ομολόγων, σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays.
Επιπλέον, η αύξηση της προσφοράς ομολόγων λόγω του αυξανόμενου ελλείμματος οδηγεί επίσης στην αύξηση του όρου premium.
Η ζήτηση θα είναι ασθενής καθώς οι καθαρές αγορές από ξένες κεντρικές τράπεζες επιβραδύνονται, έγραψαν οι αναλυτές.
Οι Ιάπωνες επενδυτές, οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ομολόγων στο εξωτερικό, είναι πιθανό να ευνοήσουν το εσωτερικό χρέος καθώς οι αποδόσεις θα αυξηθούν όταν η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσαρμόσει τη διευκολυντική πολιτική της.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η μοίρα της αγοράς ομολόγων βρίσκεται στα χέρια των μετοχών, σύμφωνα με την Barclays.
Η πτώση περίπου 5% του δείκτη S&P 500 τους τελευταίους τρεις μήνες είναι πολύ μικρότερη από αυτό που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί η ανάκαμψη των τίτλων σταθερού εισοδήματος, έγραψαν οι αναλυτές.
«Το μέγεθος της πώλησης ομολόγων ήταν τόσο εκπληκτικό που οι μετοχές είναι αναμφισβήτητα πιο ακριβές από ό,τι πριν από έναν μήνα, από άποψη αποτίμησης», έγραψαν.
«Πιστεύουμε ότι η τελική πορεία για τη σταθεροποίηση των ομολόγων έγκειται στην περαιτέρω ανατιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου», πρόσθεσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης