Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Aπλώς πείτε «αντίο» στις μετοχές – Η μεγαλύτερη κρίση χρέους στην Ιστορία πλησιάζει

Phoenix Capital: Aπλώς πείτε «αντίο» στις μετοχές – Η μεγαλύτερη κρίση χρέους στην Ιστορία πλησιάζει
Πράγματι, τα Bidenomics θα πρέπει πραγματικά να μετονομαστούν σε χρεο-economics επειδή είναι χρέος, αναφέρει η Phoenix Capital
Για κρίση χρέους που θα επηρεάσει τα χρηματιστήρια μας προτρέπει να προετοιμαστούμε η Phoenix Capital...
Όπως επισημαίνει, αναμφίβολα, τα ομόλογα των ΗΠΑ συνιστούν την πιο σημαντική αγορά χρέους στον κόσμο.
Φυσικά, όλοι εστιάζουν στις μετοχές, επειδή μάλλον προσφέρουν περισσότερες «συγκινήσεις» ενώ αποτελούν πιο γρήγορο τρόπο για απόκτηση πλούτου.
Ωστόσο, οι περισσότεροι αγνοούν το μικρό, βρόμικο μυστικό που κρύβουν τα χρηματιστήρια:
«Τα περισσότερα κέρδη που μπορεί κανείς να αποκομίσει από τις μετοχές είναι αποτέλεσμα της δραστηριότητας στην αγορά ομολόγων.
Θυμηθείτε, τα ομόλογα είναι το θεμέλιο του τρέχοντος χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.
Οι αποδόσεις είναι το ποσοστό απόδοσης χωρίς κίνδυνο έναντι του οποίου τιμολογούνται όλα τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου (μετοχές).
Έτσι, αν τα ομόλογα εκραγούν, πείτε απλώς αντίο στα χρηματιστήρια.
Και λόγω των τρελών δαπανών στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση Biden, τα ομόλογα πρόκειται να ανατιναχθούν» προσθέτει.
Πράγματι, τα Bidenomics θα πρέπει πραγματικά να μετονομαστούν σε χρεο-economics επειδή είναι χρέος.
Με άλλα λόγια, ο Λευκός Οίκος δεν έχει να προσφέρει κάποια ιδιαίτερη οικονομική τεχνογνωσία.
Εν προκειμένω, οι ΗΠΑ έχουν αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο έλλειμμά τους ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ιστορία, εξαιρουμένης της περιόδου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Επίσης, λάβετε υπόψη σας, αυτό δεν συμβαίνει σε περίοδο ύφεσης.
Ο Λευκός Οίκος ξοδεύει ενώ η οικονομία τεχνικά εξακολουθεί να αναπτύσσεται!

Σύμφωνα με τα βασικά οικονομικά, ό,τι παρουσιάζει περισσευούμενη προσφορά από ό,τι ζήτηση, κάτι το οποίο συμβαίνει εξαιτίας της πολιτικής την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση Biden, υποχωρεί ως προς την τιμή του.
Και αυτό σημαίνει… πως πλέον τα ομόλογα αποτιμώνται λιγότερα.
Παρακάτω είναι ένα γράφημα που δεν θα δείτε στο CNN ή στα Mainstream Media.
Αυτό είναι ένα διάγραμμα 40+ ετών του 30ετούς Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Αν επρόκειτο για μετοχή, θα σκεφτόσασταν «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ».

Σε αυτό το πλαίσιο, λέει η Phoenix Capital, εύλογα μια νέα Μεγάλη Κρίση Χρέους, ίσως η μεγαλύτερη στη ζωή μας, πλησιάζει γρήγορα.

Πρωτόγνωρα επίπεδα

Στο μεταξύ, ραγδαία άνοδο σημειώνει η απόδοση των 30ετών ομολόγων των ΗΠΑ, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών.
Την ίδια στιγμή, sell off σημειώνεται στις αγορές, ενώ νομίσματα όπως το γεν (150: 1) και το ρούβλι (100:1) κλυδωνίζονται επικίνδυνα.
Πιο συγκεκριμένα, το yield του 30ετούς άγγιξε για πρώτη φορά από το 2007 το 4,91%, σημείο το οποίο είχε να παρατηρηθεί από το 2007, με τη διαφορά πως τότε οι αγορές προετομάζονταν για μακρά περίοδο υψηλών επιτοκίων και τεράστιων δανειακών αναγκών εκ μέρους των κυβερνήσεων.
Σε ένδειξη του παγκόσμιου αντίκτυπου του sell-off, το γερμανικό και το ιταλικό κόστος δανεισμού έφθασαν επίσης σε υψηλά δεκαετίας.
Επίσης, το sell off στα ομόλογα ακολούθησε ισχυρών οικονομικών δεδομένων, τα οποία σηματοδοτούν πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια «ψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα».
«Στην αγορά ομολόγων έχουμε sell off λόγω της μακροοικονομικής ανθεκτικότητας στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στα πραγματικά επιτόκια», δήλωσε ο Padhraic Garvey, διευθύνων σύμβουλος της ING.
Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί πως τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.
Απροσδόκητα αυξήθηκαν και οι θέσεις εργασίας για εργαζομένους στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης