Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Δύσκολοι καιροί για τις αμερικανικές τράπεζες, αλλά θα αντέξουν

DBRS: Δύσκολοι καιροί για τις αμερικανικές τράπεζες, αλλά θα αντέξουν
Τί αναφέρει σε σχόλιο για τις αμερικανικές τράπεζες ο καναδικός οίκος αξιολόγησης
Σχετικά Άρθρα
Οι τράπεζες των ΗΠΑ διανύουν μία δύσκολη περίοδο εν μέσω ασθενέστερης ζήτησης δανείων, υψηλότερου κόστους καταθέσεων και αυστηρότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων, διαπιστώνει η DBRS, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η πιστωτική ποιότητα παρέμεινε σχετικά καλή για τον κλάδο, με τις ζημίες από δάνεια να παραμένουν σε επίπεδα πολύ κάτω από τους μακροπρόθεσμους ιστορικούς μέσους όρους.
«Αναμένουμε οι πιστωτικές απώλειες σε ολόκληρο τον κλάδο να συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα, καθώς οι επιπτώσεις των αυξήσεων επιτοκίων επιβραδύνουν την οικονομία των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο δείκτης κάλυψης βρίσκεται επί του παρόντος σε υψηλό τριών δεκαετιών, γεγονός που προσφέρει άνεση βραχυπρόθεσμα. Η άποψή μας είναι ότι ο κλάδος στο σύνολό του παραμένει σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει πιθανά σοκ, δεδομένης της επιβολής αυστηρότερων κανονισμών και κεφαλαιακών απαιτήσεων μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση (2008)», σημειώνει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης.
Οι απώλειες στα δάνεια παρέμειναν σχετικά χαμηλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι τράπεζες επωφελήθηκαν έμμεσα από τη δημοσιονομική τόνωση που είχε θεσπίσει το Κογκρέσο. Ωστόσο, οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed από την αρχή του περασμένου έτους, έχουν καταστήσει πλέον ακριβότερη τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις την εξυπηρέτηση του χρέους κυμαινόμενου επιτοκίου. Επιπλέον, η νέα χρηματοδότηση είναι πιο ακριβή και πιο δύσκολο να εξασφαλιστεί, καθώς οι περισσότερες τράπεζες αυστηροποιούν τα κριτήρια δανεισμού.
«Τα τρέχοντα επίπεδα αποθεματικών του κλάδου παρέχουν καλή κάλυψη για τις αναμενόμενες ζημίες, δεδομένου του τρέχοντος περιβάλλοντος, καθώς ο λόγος κάλυψης αποθεματικών (αποθεματικά προς NPLs) ήταν 225% από το 2ο τρίμηνο του 2023».
11_1.png222_3.png
333_4.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης