Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Αγχωμένος» ο CEO της Citadel για το ράλι της Wall το 2023 - Σκληρός ο αντίκτυπος των υψηλότερων επιτοκίων - Θα φανεί σύντομα

«Αγχωμένος» ο CEO της Citadel για το ράλι της Wall το 2023 - Σκληρός ο αντίκτυπος των υψηλότερων επιτοκίων - Θα φανεί σύντομα
Η Fed έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια από σχεδόν μηδενικά επίπεδα σε πάνω από 5% από τις αρχές του 2022
Σχετικά Άρθρα
«Ανήσυχος» για το ράλι της Wall Street το 2023 δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Citadel, Ken Griffin, επισημαίνοντας ότι δεν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, καθώς ο αντίκτυπος των υψηλότερων επιτοκίων θα χτυπήσει σύντομα και... σκληρά.
Οι δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των S&P 500 και Nasdaq 100, έχουν ενισχυθεί κατά περίπου 17% και 41% αντίστοιχα φέτος. Το άλμα των μετοχών έχει τροφοδοτηθεί από την «έκρηξη» της τεχνητής νοημοσύνης και από τις ελπίδες ότι η Fed μπορεί σύντομα να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια καθώς ο πληθωρισμός μειώνεται.
«Είμαι λίγο ανήσυχος για το εάν αυτό το ράλι μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Citadel στην εκπομπή "Squawk on the Street" του CNBC. «Προφανώς, ένας από τους μεγάλους οδηγούς του ράλι ήταν... μόνο η φρενίτιδα για τη τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έχει τροφοδοτήσει πολλές μεγάλες μετοχές τεχνολογίας» συμπλήρωσε.
Ο Griffin σημείωσε την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας και της χρηματιστηριακής αγοράς απέναντι στις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed κατά το περασμένο έτος. Ωστόσο, επεσήμανε ότι συνήθως χρειάζονται δύο χρόνια για να διεισδύσουν οι αυξήσεις του κόστους δανεισμού στην οικονομία. «Δεν είναι στιγμιαίο», δήλωσε ο Griffin.
Η Fed έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια από σχεδόν μηδενικά επίπεδα σε πάνω από 5% από τις αρχές του 2022, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό. Η σφιχτή πολιτική της έχει λειτουργήσει στην τιθάσευση των πιέσεων στις τιμές από τα υψηλά 40 ετών, ωστόσο ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τον στόχο της Fed στο 3,7% ετησίως.
«Βρισκόμαστε τώρα στο σημείο όπου θα δούμε τον αντίκτυπο αυτών των αυξήσεων να αρχίζει πραγματικά να αποδίδει. Βλέπουμε την αγορά εργασίας να αρχίζει να αποδυναμώνεται», δήλωσε ο Griffin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης