Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει τις αναβαθμίσεις της Ελλάδας – H Moody’s επενδυτική βαθμίδα το 2024

Societe Generale: Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει τις αναβαθμίσεις της Ελλάδας – H Moody’s επενδυτική βαθμίδα το 2024
Η Moody's θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε Ba2 και θα διατηρήσει την προοπτική θετική
Η Moody's θα ανακοινώσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως να της δώσει ακόμη την επενδυτική βαθμίδα, σύμφωνα με την Societe Generale.
Όπως υπενθυμίζει, η Moody’s αξιολογεί την Ελλάδα με Ba3 και αναθεώρησε το outlook σε θετικό τον Μάρτιο του 2023.
Καθώς η αξιολόγηση της Moody's για την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, η Societe Generale πιστεύει ότι θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε Ba2 και θα διατηρήσει την προοπτική θετική.
Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις του bankingnews.gr, η Ελλάδα θα πάρει επενδυτική βαθμίδα από τη Moody's στο τέλος του 2024.

Βελτιωμένες οι προοπτικές

Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά από το 2016 και η νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις γενικές εκλογές του Ιουνίου σχεδόν διασφαλίζει τη συνέχεια της πολιτικής για άλλα τέσσερα χρόνια, αναφέρει η Societe Generale.
Πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε BBB από τον Scope στις 4 Αυγούστου και τον DBRS στις 8 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, κατά την Societe Generale ο S&P θα είναι ο πρώτος μεγάλος οίκος αξιολόγησης που θα δώσει στην Ελλάδα αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας (στις 20 Οκτωβρίου), ακολουθούμενος από τον Fitch (την 1η Δεκεμβρίου).
Οι αγορές πιθανότατα έχουν ήδη τιμολογήσει πλήρως μια αναβάθμιση αξιολόγησης, με την απόδοση των 10 ετών ελληνικών ομολόγων να είναι περίπου 30-40 μ.β. χαμηλότερη από το ιταλικό 10ετές.
Capture_45.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης