Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στις «αρκούδες» η BofA - Βλέπει νέα υψηλά στη Wall Street, το σήμα των ομολόγων

Κόντρα στις «αρκούδες» η BofA - Βλέπει νέα υψηλά στη Wall Street, το σήμα των ομολόγων
Ο OAS υψηλής απόδοσης είναι περίπου στο 3,7, το οποίο είναι κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές του 2022
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά ομολόγων μόλις άναψε ένα σήμα που υποδηλώνει ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα φτάσει σε νέο υψηλό του 2023 μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με ανάλυση της Bank of America, η οποία διαφωνεί με άλλους αναλυτές που βλέπουν πτώση.
Η τράπεζα τόνισε ότι η προσαρμοσμένη διαφορά του Μέσου όρου Εταιρικής Υψηλής Απόδοσης έφτασε σε νέο χαμηλό από την αρχή το έτους, νωρίτερα αυτό το μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδυτές ομολόγων αποκτούν μεγαλύτερη άνεση στην αγορά επικίνδυνων χρεών.
Αυτός είναι ένας κορυφαίος δείκτης για τη χρηματιστηριακή αγορά, επειδή οι επενδυτές ομολόγων είναι συνήθως οι πρώτοι στην αγορά που πανικοβάλλονται για κάποιο είδος μακροοικονομικού γεγονότος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση τις μετοχές.
Και όταν οι επενδυτές ομολόγων πανικοβάλλονται, απαιτούν υψηλότερες αποδόσεις για τα χρέη που αγοράζουν.
Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.
Αντίθετα, ο OAS υψηλής απόδοσης είναι περίπου στο 3,7, το οποίο είναι κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές του 2022.
a82b63527059a9c103ee92b05782c2e6.jpg
Δείκτης κινδύνου

«Θεωρούμε αυτό ως έναν ανοδικό δείκτη κινδύνου που ευνοεί ενδεχόμενα νέα υψηλά από το έτος μέχρι σήμερα στον S&P 500», ανέφερε η BofA.
«Οι εποικοδομητικές πιστωτικές αγορές που εισέρχονται τον Σεπτέμβριο υποστηρίζουν την περίπτωση των ανοδικών σεναρίων εποχικότητας που έχουμε επισημάνει».
Ο S&P 500 έφτασε στο υψηλό τους έτους στις 4.607 μονάδες στις 27 Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 3,1% από το τρέχον επίπεδό της για να το ξεπεράσει.
Όσον αφορά το τι οδηγεί την αγορά ψηλότερα, η BofA επεσήμανε επίσης ότι ένα «βουνό χρήματος» με τη μορφή 5,62 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς θα μπορούσε να βοηθήσει να τροφοδοτήσει ένα ράλι μετοχών στο τέλος του έτους, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν την ακίνδυνη απόδοση τους μόλις 5% έναντι της ετήσιας απόδοσης του S&P 500 σχεδόν 17%.
«Δεδομένου ότι ο S&P 500 μπορεί να συνεχίσει να ενισχύεται μετά από σταθερές αποδόσεις για το πρώτο εξάμηνο και μέχρι τον Αύγουστο, δεν θα μας εκπλήσσει να δούμε τους επενδυτές να βάζουν μετρητά και να τροφοδοτούν ένα ράλι στο τέλος του έτους», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης