Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ραγδαία η επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας – Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τα επιτόκια

Morgan Stanley: Ραγδαία η επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας – Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τα επιτόκια
Η Morgan Stanley πιστεύει ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία προιωνίζονται
Ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια προοιωνίζονται τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley.
Ειδικότερα, τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας που «δείχνουν» επιβράδυνση του πληθωρισμού των υπηρεσιών στη ζώνη του ευρώ ακολούθησαν σημάδια ραγδαίας επιδείνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία είναι πιθανό να ανατρέψει τις ισορροπίες για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής υπέρ μιας παύσης των επιτοκιακών αυξήσεων τον τρέχοντα μήνα, δήλωσαν οικονομολόγοι της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
«Αλλάζουμε την εκτίμησή μας για την ΕΚΤ και αναμένουμε διάλειμμα σε ό,τι αφορά τις επιτοκιακές αυξήσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο» υποστηρίζει η Morgan Stanley... προσθέτοντας: «Βλέπουμε το μέγιστο επιτόκιο στο 3,75%».
Η διακοπή αυτού του μήνα σε έναν ιστορικό κύκλο επιτοκιακών αυξήσεων συνδυάζεται με τα πιο πρόσφατα στοιχήματα στις χρηματαγορές, βάσει των οποίων οι traders έχουν μειώσει τις πιθανότητες για μια αύξηση 0,25% στην επερχόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.
Ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχήματα της αγοράς, που εξακολουθούν να ευνοούν άλλη μια αύξηση, στο ανώτατο όριο του 4%.
8_25.JPG
Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley σημείωσαν ότι η πτώση του πληθωρισμού των υπηρεσιών τον Αύγουστο στο 5,5% από 5,6% προηγουμένως θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα για την υποστήριξη της θέσης ότι η κορύφωση του πληθωρισμού πυρήνα - που αφαιρεί τα πιο ασταθή στοιχεία όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα- είναι τώρα στο παρελθόν.
Η τράπεζα πιστεύει ότι το μακροοικονομικό υπόβαθρο γίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκό για τις πραγματικές αποδόσεις - οι οποίες απογυμνώνουν τον πληθωρισμό, δεδομένου του «μειούμενου κινδύνου επίμονου πληθωρισμού καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου σύσφιξης της ΕΚΤ».
Αυτό οδηγεί τους αναλυτές να προτείνουν την κατοχή γαλλικού χρέους που συνδέεται με τον πληθωρισμό που λήγει το 2031.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης