Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στις 5.000 μονάδες, ή +11% βλέπει τον S&P 500 η Morgan Stanley

Στις 5.000 μονάδες, ή +11% βλέπει τον S&P 500 η Morgan Stanley
Υπάρχει ακόμη περιθώριο ανόδου έως 11% στη Wall Street
Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ γνώρισε ένα ισχυρό ράλι το 2023, με μια "χούφτα" μετοχές τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση να ενισχύουν τον S&P 500 κατά περισσότερο από 17% από έτος μέχρι σήμερα.
Η Morgan Stanley όμως πιστεύει ότι η πορεία θα μπορούσε να συνεχιστεί ακόμη περισσότερο – προβλέποντας ότι ο δείκτης θα μπορούσε να φτάσει «πιο κοντά» στις 5.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2023 – κάτι που θα σήμαινε αύξηση 11% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι ο δείκτης θα ξεπεράσει το τρέχον υψηλό ρεκόρ περίπου 4.818, που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο του 2022.
«Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, ο πόνος των μικρών μετοχών και η επακόλουθη έλλειψη απόδοσης θα εντείνουν τις θετικές ροές κεφαλαίων», δήλωσε ο Andrew Slimmon, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Morgan Stanley Investment Management.
Μια αδύναμη πορεία τον Αύγουστο οδήγησε τις μετοχές να υποχωρούν ελαφρώς από το εκπληκτικό πρώτο τους εξάμηνο – αλλά ο Slimmon βλέπει ισχυρά κέρδη τρίτου τριμήνου που βοηθούν την αγορά να συνεχίσει την άνοδό της.

Θετική έκπληξη από τα κέρδη

"Τα τριμηνιαία κέρδη από έτος σε έτος θα μετατραπούν από αρνητικά σε θετικά μετά το τρίτο τρίμηνο.
Ιστορικά, αυτό χαιρετίζεται θετικά από τις μετοχές", είπε ο ίδιος.
Ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου πρόσθεσε ότι βλέπει επενδυτές να συρρέουν στη λεγόμενη ομάδα μετοχών «Magnificent Seven» κατά το επόμενο τρίμηνο καθώς η καλοκαιρινή ηρεμία πλησιάζει στο τέλος της.
Η Apple, η Amazon, η Alphabet, η Meta, η Microsoft, η Nvidia και η Tesla αποτελούν το σύνολο των επτά μετοχών τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης που έχουν ωθήσει τη χρηματιστηριακή αγορά ανοδικά φέτος, χάρη στον ενθουσιασμό των επενδυτών γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.
Παρά τις ήδη υψηλές αποτιμήσεις τους, ο Slimmon βλέπει περισσότερα περιθώρια για άνοδο.
"Όσο αυτές οι εταιρείες είχαν μια πολύ καλή χρονιά μέχρι σήμερα, εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το σημείο που τελείωσαν το 2021 – η εξαίρεση της Nvidia.
Αυτές οι εταιρείες είναι χαμηλότερες σήμερα από ό,τι τελείωσαν το 2021, επειδή πέρυσι ήταν χειρότερο από το έτος ράλι σήμερα, " είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης