Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αυξάνονται οι εταιρικές χρεοκοπίες στην περιοχή ΕΜΕΑ

Fitch: Αυξάνονται οι εταιρικές χρεοκοπίες στην περιοχή ΕΜΕΑ
Αύξηση των χρεοκοπιών στην ΕΜΕΑ διαπιστώνει η Fitch Ratings
Σχετικά Άρθρα
Τα ποσοστά αθέτησης πληρωμών ομολόγων αυξάνονται για τις εταιρείες (που αξιολογεί ο αμερικανικός οίκος) στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, υπολογίζοντας τις χρεοκοπίες ακόμη και στο 4% από το 2024.
Μάλιστα, για τη λίστα των «αδύναμων» εταιρειών, το ποσοστό έχει ήδη εκτοξευθεί στο 5%, υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Συνολικά για την περιοχή ΕΜΕΑ, το ποσοστό αθετήσεων αυξήθηκε σε 2,2% τον Ιούλιο από 1,7% τον Ιούνιο 2023 και 1,2% τον Δεκέμβριο 2022.
Για τα ομόλογα υψηλής απόδοσης, ειδικότερα, το ποσοστόα θετήσεων αυξήθηκε σε 2,4% τον Ιούλιο 2023, από 1,8% ένα μήνα πριν.
«Οι πρόσφατες προειδοποιήσεις για τα κέρδη και οι αρνητικές ενέργειες αξιολόγησης σε ακίνητα, τηλεπικοινωνίες και βιομηχανίες, αντανακλούν τον αντίκτυπο των αυξανόμενων επιτοκίων στην εξυπηρέτηση χρέους, καθώς ταυτόχρονα η ανάπτυξη επιβραδύνεται. Τα αυξημένα επιτόκια αντιστοιχούν σε ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη και αυξανόμενη επιλεκτικότητα στις πρωτογενείς αγορές», σχολιάζει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης