Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley (αρνητική) και Goldman Sachs (θετική) «διαφωνούν» για τις προοπτικές της Wall Street

Morgan Stanley (αρνητική) και Goldman Sachs (θετική) «διαφωνούν» για τις προοπτικές της Wall Street
Το ιστορικό προβλέψεων, βέβαια, σίγουρα δεν είναι με το μέρος της Goldman
Το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης αναμένεται να αποδυναμωθεί προσεχώς, καθώς οι επενδυτές πλέον αμφιβάλλουν για την οικονομική ανθεκτικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει σε έκθεση ο Michael Wilson, αναλυτής της Morgan Stanley.
Ωστόσο, ο αναλυτής της Goldman Sachs David Kostin, διαφωνεί και εκτιμά, από την πλευρά του, ότι οι μετοχές στη Wall Street θα αυξηθούν περαιτέρω.
Ειδικότερα, ο Michael Wilson σημειώνει χαρακτηριστικά ότι οι επενδυτές αρχίζουν να «αμφισβητούν τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανθεκτικότητας» για τις ΗΠΑ και ο David Kostin, σημειώνει ότι «υπάρχει χώρος για άνοδο εάν η οικονομία παραμείνει σε τροχιά για μια ήπια προσγείωση».
Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος της Goldman -που μετρά εννέα μετρήσεις τοποθέτησης, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης των hedge funds, της ζήτησης από ξένους επενδυτές και των ροών κεφαλαίων- υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα μετά από συνεχόμενη άνοδο από τον Δεκέμβριο. Σε σημείωμα προς τους επενδυτές, ο David Kostin είπε ότι αναμένει η πτώση να είναι «προσωρινή» και ότι τα hedge funds θα αυξήσουν τις θέσεις «long» εάν το «περιβάλλον της αγοράς συνεχίσει να βελτιώνεται».
Μάλιστα, ο κ. Kostin «βλέπει» τον S&P 500 να κλείνει στις 4.700 μονάδες θα κλείσει το 2023.
Ο κ. Wilson, από την άλλη πλευρά, είπε ότι οι επενδυτές μετοχών έχουν γίνει πλέον πολύ αισιόδοξοι για μια ήπια προσγείωση. Είπε ότι ο επίμονος πληθωρισμός έχει περιορίσει τη δυναμική της οικονομίας των ΗΠΑ και αυτό θα χειροτερεύσει κατά τη διάρκεια του έτους εάν η καταναλωτική ζήτηση εξασθενίσει.
Επιπλέον, «είναι δίκαιο να πούμε ότι απλώς δεν γνωρίζουμε την απάντηση στην ερώτηση, ωστόσο, όσον αφορά το αποτέλεσμα ήπιας προσγείωσης και τη σχετική ανάκαμψη της ισχύος των τιμών», έγραψε ο κ. Wilson σε ένα σημείωμα. «Πιστεύουμε ότι η κατάσταση των αγορών με αποφυγή κινδύνου θα παραμείνει σύμφωνη με τις προβλέψεις μας πιθανώς και το φθινόπωρο/χειμώνα, εάν τα θεμελιώδη μεγέθη επιδεινωθούν όπως αναμένουμε και η αγορά όχι».
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Wilson προέβλεψε σωστά την πτώση των μετοχών πέρυσι, και έχει επιμείνει στην άποψή του για φέτος, ακόμη και όταν η αγορά σημείωνε «ράλι».
Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν την τρίτη εβδομαδιαία πτώση τους την Παρασκευή -το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Φεβρουάριο- καθώς τα σημάδια ανθεκτικότητας στην οικονομία ενίσχυσαν τα στοιχήματα που η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο στρατηγικός αναλυτής της HSBC Holdings Max Kettner, δήλωσε επίσης ότι δεν είναι ακόμη ώρα να αυξηθεί η έκθεση σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, δεδομένου του κινδύνου στα ομόλογα και το συμπόσιο του Jackson Hole.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης