Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Fitch προειδοποιεί την Κίνα με επαναξιολόγηση του Α+ για το κρατικό αξιόχρεο

tags :
H Fitch προειδοποιεί την Κίνα με επαναξιολόγηση του Α+ για το κρατικό αξιόχρεο
Tο δημόσιο χρέος της Κίνας εξακολουθεί να παραμένει υψηλό
Η Fitch Ratings μπορεί να επανεξετάσει την αξιολόγηση Α+ για το κρατικό αξιόχρεο της Κίνας, εν μέσω αυξανόμενων οικονομικών αντιξοοτήτων για τον ασιατικό γίγαντα, ειδικά αν επιδεινωθούν οι συνθήκες εταιρικού χρέους στη χώρα.
Ο James McCormack, διευθύνων σύμβουλος, παγκόσμιος επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων της Fitch δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV την Τετάρτη ότι ενώ τα τρέχοντα επίπεδα κρατικού χρέους είναι αποδεκτά, οποιαδήποτε  επιδείνωση των συνθηκών εταιρικού χρέους θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο,  ειδικά αν η κυβέρνηση επεκτείνει τον ισολογισμό της για να στηρίξει επιχειρήσεις.
"Εάν κάποιες από αυτές τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις σε άλλους τομείς μη χρηματοπιστωτικούς εταιρικούς τομείς, στις ίδιες τις τράπεζες, να γίνουν πραγματικές υποχρεώσεις για την κυβέρνηση, αν όντως επεκτείνει τον ισολογισμό της ισολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία... τότε ίσως το ξανασκεφτούμε, διότι η ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι λίγο υψηλός", δήλωσε ο McCormack στην τηλεόραση του Bloomberg.
Ωστόσο, ο McCormack δήλωσε ότι υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις μέχρι στιγμής ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει τον ισολογισμό της σε αυτό το επίπεδο του στήριξης της πολιτικής και ότι η Fitch επίσης δεν αναμένει μια τέτοια κίνηση από την αρχές στο εγγύς μέλλον.

Υψηλό το δημόσιο χρέος

Σημείωσε ότι το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να παραμένει υψηλό, με τις εκτιμήσεις της Fitch να προσδιορίζουν τα επίπεδα του χρέους στο 60% του συνολικού ακαθάριστου εγχώριου  προϊόντος.
Η Fitch είχε επιβεβαιώσει τον Δεκέμβριο την αξιολόγηση της Κίνας στο Α+ και σημείωσε σταθερές προοπτικές για τη χώρα, καθώς είχε τότε αρχίσει να ολοκληρώνει την αυστηρή πολιτική της μηδενικής COVID.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης