Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: «Θολό» βλέπουν το μέλλον των ευρωπαϊκών μετοχών οι επενδυτές

BofA: «Θολό» βλέπουν το μέλλον των ευρωπαϊκών μετοχών οι επενδυτές
Μηνιαία έρευνα της Bank of America για τους fund managers
Σχετικά Άρθρα
Οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές (fund managers) ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά τον απογοητευτικό γύρο των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου 2023, όπως απορρέει από τη μηνιαία έρευνα της Bank of America (BofA).
Ειδικότερα, η έρευνα της αμερικανικής τράπεζας έδειξε ότι το 71% των διαχειριστών κεφαλαίων αναμένει υποχώρηση στις ευρωπαϊκές μετοχές ττους επόμενους μήνες, από αντίστοιχο ποσοστό 66% στην έρευνα του Ιουλίου.
Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για τις αποτιμήσεις των μετοχών έχουν ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και τρία χρόνια, με το 29% των διαχειριστών να περιγράφουν τις μετοχές στην Ευρώπη ως «υπερτιμημένες».
Ο δείκτης STOXX 600 έχει σημειώσει άνοδο περίπου 7% μέχρι στιγμής φέτος, αν και έφτασε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων την Τρίτη 15/8 εν μέσω παγκόσμιου sell-off, μετά την κίνηση-έκπληξη από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας που μείωσε τα επιτόκια, αλλά και εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική και ευρωπαϊκή οικονομία.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται με αναλογία P/E ίση με 12,6x, λίγο κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Οι μη ικανοποιητικές αναφορές κερδών για το δεύτερο τρίμηνο από ευρωπαϊκές εταιρείες, ξένισαν τους fund managers. Ενώ το 44% των ευρωπαϊκών εταιρειών ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, το 30% δεν τα κατάφερε, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης