Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Για ντόμινο χρεοκοπιών στην Κίνα προειδοποιεί η JPMorgan

Για ντόμινο χρεοκοπιών στην Κίνα προειδοποιεί η JPMorgan
Η JPMorgan κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Έναν «φαύλο κύκλο» αθετήσεων πληρωμών ομολόγων «βλέπει» στην κινεζική αγορά η JPMorgan, σχολιάζοντας τις σημερινές (14/8) εξελίξεις με την Country Garden.
Η κατασκευαστική εταιρεία προκάλεσε αναστάτωση στις ασιατικές αγορές, με την αναστολή διαπραγμάτευσης των ομολόγων της, έπειτα από αθέτηση πληρωμής 22,5 εκατ. δολαρίων σε χρέος ονομαστικής αξίας 1 δισ. δολαρίων. Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι αγορές παραμένουν αναστατωμένες καθώς το πρόβλημα στη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών ακινήτων της Κίνας θα μπορούσε να έχει "ανατριχιαστικό" αποτέλεσμα στους αγοραστές κατοικιών και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δημιουργώντας όπως είναι φυσικό νέες ανησυχίες για την ανάπτυξη της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο.
Η Moody's, η οποία υποβάθμισε την αξιολόγηση της Country Garden (θυγατρική της Zhongzhi Enterprise Group) κατά τρεις βαθμίδες σε Caa1 από B1 την περασμένη Πέμπτη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η πιστωτική δυσχέρεια της εταιρείας είναι πιθανό να μεταδοθεί στις αγορές ακινήτων και στις χρηματοπιστωτικές αγορές της χώρας.
Από την πλευρά της, η JPMorgan προειδοποιεί ότι περίπου 2,8 τρισεκ. γιουάν των λεγόμενων trust assets στην Κίνα, βρίσκονται υπό τον κίνδθυνο αθέτησης πληρωμών,
Οι εξελίξεις «ενδέχεται να προκαλέσουν έναν φαύλο κύκλο για τη χρηματοδότηση των κατασκευαστών ακινήτων και περισσότερες καθυστερήσεις πληρωμών στα trust assets, σημειώνει χαρακτηριστικά η JPMorgan Chase.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης