Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δεν θα χρειαστεί αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό η ΕΚΤ

tags :
Fitch: Δεν θα χρειαστεί αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό η ΕΚΤ
Η ορμή του πληθωρισμού (όπως μετράται με την ετήσια μεταβολή στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο τιμών) εξασθενεί σε όλες σχεδόν τις κύριες κατηγορίες εκτός από την ενέργεια
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τις βραχυπρόθεσμες προσδοκίες της για τον πληθωρισμό στις μακροοικονομικές της προβλέψεις Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Fitch.
«Η ορμή του πληθωρισμού (όπως μετράται με την ετήσια μεταβολή στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο τιμών) εξασθενεί σε όλες σχεδόν τις κύριες κατηγορίες εκτός από την ενέργεια, όπου οι τιμές πέφτουν αλλά με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι το 2ο τρίμηνο του 23...
Επιπλέον, η δυναμική στις τιμές των βασικών αγαθών μειώνεται γρήγορα λόγω της αντιστροφής των κραδασμών της προσφοράς, της χαλάρωσης των ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και του χαμηλότερου κόστους εισροών, δημιουργώντας μια περίοδο χαμηλού πληθωρισμού βασικών αγαθών», σημείωσε η Fitch.
Στην προκαταρκτική έκθεσή της, η Eurostat ανέφερε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε από 5,5% τον Ιούνιο σε 5,3% τον Ιούλιο.
Εν τω μεταξύ, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης