Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνονται σε ΑΑΑ οι ΗΠΑ, σταθερό παραμένει το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνονται σε ΑΑΑ οι ΗΠΑ, σταθερό παραμένει το trend
Δεν υποβαθμίζει τις προοπτικές των ΗΠΑ η DBRS
Σε ΑΑΑ (ανώτατη) επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ η DBRS Morningstar, επιβεβαιώνοντας σε σταθερλες τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend).
Βέβαια, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί με πιέσεις για υποβάθμιση στις προοπτικές.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων αντικατοπτρίζει 1) την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους, 2) την εκτίμηση ότι ο πιστωτικός κίνδυνος που απορρέει από μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους παραμένει πολύ χαμηλός.
Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν τις σημαντικές πιστωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της κλίμακας, της διαφοροποίησης και της ανθεκτικότητας της οικονομίας, της ισχύος των κυβερνητικών ιδρυμάτων της χώρας και της κατάστασης αποθεματικού νομίσματος του δολαρίου.
Ωστόσο, «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε πώς η πολιτική πόλωση θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα θεμελιώδη πιστωτικά στοιχεία των ΗΠΑ με την πάροδο του χρόνου».
«Η οικονομία των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά μεγάλη, εξαιρετικά παραγωγική και διαφοροποιημένη και παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία και την έρευνα. Η χώρα επωφελείται από εδραιωμένους δημοκρατικούς θεσμούς, ισχυρό νομικό σύστημα και διαφανή διακυβέρνηση. Επιπλέον, οι χρηματοπιστωτικές αγορές και το δολάριο βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου εμπορίου και των ροών κεφαλαίων, γεγονός που παρέχει στις ΗΠΑ ασυνήθιστα υψηλό βαθμό ευελιξίας χρηματοδότησης.
Ωστόσο, δύο αλληλένδετες προκλήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα θεμελιώδη πιστωτικά στοιχεία με την πάροδο του χρόνου. Η πολιτική πόλωση θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα και την προβλεψιμότητα της χάραξης πολιτικής. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των δύσκολων δημοσιονομικών προοπτικών της χώρας. Σύμφωνα με το CBO, το ομοσπονδιακό έλλειμμα προβλέπεται να κυμανθεί γύρω στο 5-6% του ΑΕΠ από το 2023 έως το 2030».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης