Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Έρχεται ιστορική ευκαιρία για το χρυσό - Σε επίπεδα πρωτοφανή έως το 2024

JPMorgan: Έρχεται ιστορική ευκαιρία για το χρυσό - Σε επίπεδα πρωτοφανή έως το 2024
Η JPMorgan έχει ως μέσο στόχο για την τιμή της ράβδου τα 2.175 δολάρια ανά ουγγιά το τελευταίο τρίμηνο του 2024
Μεγάλες ευκαιρίες για το χρυσό βλέπει η JPMorgan, πριν από μια πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ, προβλέποντας ότι οι τιμές θα ξεπεράσουν τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του έτους και θα σημειώσουν νέα ρεκόρ το 2024, καθώς τα επιτόκια θα αρχίσουν να πέφτουν.
Η πτώση των πραγματικών αποδόσεων στις ΗΠΑ θα αποτελέσει "σημαντική κινητήρια δύναμη" για το πολύτιμο μέταλλο όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αρχίσει να αναπτύσσει μειώσεις επιτοκίων, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, δήλωσε ο Greg Shearer, της JP Morgan.
Ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο περίπου 15% τους τελευταίους 12 μήνες, υποστηριζόμενος από ενδείξεις ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος του, από αγορές από τις κεντρικές τράπεζες, καθώς και από εξάρσεις ζήτησης επενδυτικών καταφυγίων.
Στις αρχές Μαΐου, πλησίασε το υψηλό ρεκόρ των 2.075,47 δολαρίων ανά ουγγιά, που είχε σημειωθεί το 2020.
Η τράπεζα έχει ως μέσο στόχο για την τιμή της ράβδου τα 2.175 δολάρια ανά ουγγιά το τελευταίο τρίμηνο του 2024, με τους κινδύνους να είναι στρεβλοί προς τα πάνω λόγω της πρόβλεψης για μια ήπια ύφεση στις ΗΠΑ, η οποία είναι πιθανό να χτυπήσει κάποια στιγμή πριν η Fed αρχίσει τη χαλάρωση.

Αυξήστε την έκθεση στα μέταλλα

Βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή θέση όπου πιστεύουμε ότι η ιδιοκτησία χρυσού και η μακροχρόνια κατανομή σε χρυσό και ασήμι είναι κάτι που λειτουργεί τόσο ως διαφοροποιητικό μέσο στα τέλη του κύκλου όσο και ως κάτι που θα αποδώσει καθώς κοιτάμε προς τους επόμενους 12, 18 μήνες", δήλωσε ο Shearer.
Ο χρυσός και το ασήμι είναι "αρκετά αγνωστικιστικά" ως προς το αν θα υπάρξει ήπια ή σκληρή προσγείωση στις ΗΠΑ, αν και μια πιο έντονη ύφεση θα είχε ως αποτέλεσμα μια πιο δραματική μείωση των επιτοκίων, είπε.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις μετοχές και τα κυκλικά εμπορεύματα, όπως το αλουμίνιο και ο χαλκός, όπου οι αποδόσεις μπορούν να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το οικονομικό σενάριο, δήλωσε ο Shearer.
Οι καθαρές long θέσεις των διαχειριστών χρήματος στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επί χρυσού έχουν αυξηθεί φέτος, αλλά το εμπόριο εξακολουθεί να μην είναι πολύ γεμάτο, είπε.
Άλλες πηγές φυσικής ζήτησης έχουν επίσης τεθεί σε ισχύ, με τις αγορές των κεντρικών τραπεζών να γίνονται όλο και πιο ισχυρός μοχλός για τις τιμές.
"Υπάρχει μια προθυμία εδώ να αγοράσουν πραγματικά και να διαφοροποιήσουν την κατανομή μακριά από τα νομίσματα", δήλωσε ο Shearer, προσθέτοντας ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι έχουν κάνει τον χρυσό ακόμη πιο ελκυστικό για τις κυβερνήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης