Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Έρχεται διόρθωση στις αγορές - Underweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Oxford Economics: Έρχεται διόρθωση στις αγορές - Underweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές
Οι αναλυτές κάνουν λόγο για περαιτέρω επιδείνωση των προσδοκιών για τα κέρδη ανά μετοχή
Οι πιεσμένες αποτιμήσεις και το αισιόδοξο επενδυτικό κλίμα αφήνουν τις παγκόσμιες μετοχές ώριμες για διόρθωση, εκτιμούν οι αναλυτές της Oxford Economics.
«Παραμένουμε underweight στην παγκόσμια κατανομή περιουσιακών στοιχείων, καθώς βλέπουμε καλύτερη απόδοση κινδύνου σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων», τονίζουν.
Η Oxford Economics προβλέπει ένα λιγότερο υποστηρικτικό περιβάλλον το δεύτερο εξάμηνο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες διατηρούν τη hawkish κλίση τους και η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Απογοήτευση στις μετοχές

Οι μετοχές φαίνεται να προσδοκούν μια γρήγορη και ανώδυνη επιστροφή σε ένα περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού και χαμηλότερων επιτοκίων και είναι πιθανό να απογοητευτούν.
Οι αναλυτές κάνουν λόγο για περαιτέρω επιδείνωση των προσδοκιών για τα κέρδη ανά μετοχή. 
Παρόλο που οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις έχουν μειωθεί ραγδαία, οι προβλέψεις για ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο φαίνονται υπερβολικά αισιόδοξες εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας δραστηριότητας.
Ένας νέος κύκλος υποβάθμισης των EPS μπορεί να αποδειχθεί ο καταλύτης για τη διόρθωση.
«Αυτόν τον μήνα, αυξάνουμε την underweight θέση μας στις μετοχές της Ευρωζώνης μετά την απογοήτευση από τα εγχώρια στοιχεία.
Πολλαπλοί οικονομικοί δείκτες υποδεικνύουν αδυναμία στην οικονομία της ευρωζώνης και αναμένουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε χαμηλότερη δυναμική των EPS κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», καταλήγουν οι αναλυτές.

oxford_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης