Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε hold υποβαθμίζει την μετοχή του ΟΤΕ η Eurobank Equities, στα 15,70 ευρώ η τιμή στόχος

Σε hold υποβαθμίζει την μετοχή του ΟΤΕ η Eurobank Equities, στα 15,70 ευρώ η τιμή στόχος
Υπάρχει καλύτερη αξία αλλού στις ελληνικές μετοχές, αναφέρει η Eurobank Equities
Σε hold (διακράτηση) υποβαθμίζει τη σύσταση της μετοχής του ΟΤΕ η Eurobank Equities, από buy (αγορά) προηγουμένως.
Η τιμή στόχος παραμένει στα 15,70 ευρώ, από τα επίπεδα των 15,18 ευρώ σήμερα.
Ενόψει των ανακοινώσεωβν του β' τριμήνου η Eurobank Equities έχει επαναπροσδιορίσει τις παραδοχές της, κάνοντας περιορισμένες αλλαγές στις προβλέψεις της.
Κλειδί για την κάμψη στις τάσεις των εσόδων θα είναι το τέλος του αποπληθωρισμού ARPU στη σταθερή, με κύριους καταλύτες γι' αυτό την πιθανή αυτόματη αναπροσαρμογή των τιμολογίων (υπό δημόσια διαβούλευση) και το νέο κρατικά επιδοτούμενο σύστημα κουπονιών για FTTH (πιθανότατα το 4ο τρίμηνο του '23).
Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται ότι το 2ο τρίμηνο του 2023 θα σηματοδοτήσει το κατώτατο σημείο από πλευράς λειτουργικών.
Από άποψη αποτίμησης, αν και οι μετοχές παραμένουν φθηνές διαπραγματευόμενες μόλις <5x σε όρους EV/EBITDA με βάση τις εκτιμήσεις του 2024, δεν ξεχωρίζουν ως πολύ ελκυστικές εντός του κλάδου της ΕΕ (ο οποίος έχει υποτιμηθεί σε 5,5x), ιδίως καθώς παρόμοιες αποδόσεις μετρητών προσφέρονται από άλλους ομοειδείς της ΕΕ (απόδοση FCFE κλάδου σε 8%).
Βραχυπρόθεσμα, η επενδυτική υπόθεση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προοπτική του πληθωρισμού ARPU, εφόσον οι αυξήσεις των τιμών λιανικής με βάση τον πληθωρισμό επικυρωθούν πράγματι από τη ρυθμιστική αρχή τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, στην τρέχουσα συγκυρία, με την τιμή να βρίσκεται κοντά στον στόχο, η Eurobank Equities επιστρέφει σε διακράτηση υποστηρίζοντας ότι υπάρχει καλύτερη αξία αλλού στις ελληνικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης