Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Υποβαθμίζει αμερικανικές και βρετανικές μετοχές, έρχεται διόρθωση - «Ψηφίζει» Ευρώπη

Citigroup:  Υποβαθμίζει αμερικανικές και βρετανικές μετοχές, έρχεται διόρθωση - «Ψηφίζει» Ευρώπη
Οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται "με dioscount ρεκόρ σε σχέση με τις ΗΠΑ"
Σε υποβάθμιση των μετοχών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi, σε neutral από overweight, ενώ από την άλλη πλευρά αναβάθμισαν τις μετοχές της Ευρώπης σε Overweight.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται "με dioscount ρεκόρ σε σχέση με τις ΗΠΑ", ενώ "τιμολογούν μια πιο λογική πορεία ανάπτυξης των EPS".
Η Citi αναβάθμισε τις αμερικανικές μετοχές μόλις το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά το ισχυρό ράλι από τις αρχές του έτους ανάγκασε τους στρατηγικούς αναλυτές να επιστρέψουν στο περιθώριο.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη των μεγαλομετοχών είναι "έτοιμη για υποχώρηση", ενώ οι κίνδυνοι ύφεσης στις ΗΠΑ είναι υπαρκτοί.
"Οι στρατηγικοί μας στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι η ανάπτυξη  μπορεί να είναι έτοιμη για μια επιβράδυνση, καθώς η ευφορία για την Τεχνητή Νοημοσύνη εισέρχεται σε φάση... ύφεσης.
Την ίδια ώρα, οι κίνδυνοι οικονομικής ύφεσης παραμένουν αυξημένοι.
Η μεταβλητότητα τείνει να αυξάνεται μετά από απότομη πτώση του εύρους της αγοράς.
Οι παγκόσμιες εισροές που ενισχύουν τις ιαπωνικές μετοχές θα πρέπει να κορυφωθούν σύντομα.
Παραμένουμε πιο εποικοδομητικοί προς τα μέσα του '24 με βάση την επίλυση της ύφεσης και μια στροφή από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες", έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα πελάτη.

Συρρίκνωση των κερδών ανά μετοχή

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Citi βλέπει συρρίκνωση των κερδών ανά μετοχή κατά 5% το 2023 και "μέτρια" επέκταση κατά 5% το 2024.
"Οι προβλέψεις μας υποδηλώνουν μια μέτρια επιβράδυνση των EPS, παρά μια πλήρη ύφεση των EPS.
Οι κίνδυνοι για τις προοπτικές εμφανίζονται πιο ισορροπημένοι από ό,τι προηγουμένως- ενώ τα σενάρια "ήπιας προσγείωσης" είναι πιθανά, οι αυστηρότερες πιστωτικές συνθήκες και η ρευστότητα των κεντρικών τραπεζών παραμένουν τα βασικά εμπόδια.
Οι στόχοι μας για την αγορά δείχνουν τώρα βραχυπρόθεσμα πτωτικές τάσεις, με μια πιο εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη άποψη", προστίθεται στο σημείωμα, σύμφωνα με το Reuters.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης