Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Λάθος σήμα ή ιστορική έκπληξη; - Ο δείκτης της BofA βλέπει άνοδο 16% στις 4.800 μονάδες για τον S&P 500

Λάθος σήμα ή ιστορική έκπληξη; - Ο δείκτης της BofA βλέπει άνοδο 16% στις 4.800 μονάδες για τον S&P 500
Ο S&P 500 θα διαπραγματεύεται στις 4.800 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους ή στις 5.200 μονάδες σε ένα χρόνο από τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της BofA
Οι προοπτικές της Wall Street για τις αμερικανικές μετοχές παραμένουν κοντά σε χαμηλό εξαετίας, ακόμη και μετά την άνοδο που σημείωσαν τον περασμένο μήνα, αλλά ένα αντίθετο σημάδι υποδηλώνει ότι έρχονται καλύτερες εποχές, σύμφωνα με την Bank of America.
Ο δείκτης Sell Side Indicator της BofA, ο οποίος παρακολουθεί το κλίμα προς τις αμερικανικές μετοχές σε μηνιαία βάση με βάση τις συστάσεις για την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων που παρέχονται στην τράπεζα και το Bloomberg, αυξήθηκε κατά 0,33 ποσοστιαίες μονάδες σε σχεδόν 53% τον Ιούνιο.
Ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Νοέμβριο για την ένδειξη του κλίματος και συνέπεσε με το ράλι του Ιουνίου κατά 6,5% για τον δείκτη S&P 500, τον καλύτερο μήνα από τον Οκτώβριο.
Με τους αναλυτές να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό πτωτικοί, αυτή η απαισιοδοξία παρέχει ένα ευνοϊκό σκηνικό για τις αμερικανικές μετοχές.
Ο δείκτης κλίματος κυμαίνεται σε απόσταση 2 ποσοστιαίων μονάδων από ένα αντίθετο σήμα "αγοράς" το τελευταίο έτος, με το τρέχον επίπεδο να υποδηλώνει άνοδο τιμών 16% τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την ανάλυση της τράπεζας.
Αυτό θα οδηγούσε τον S&P 500 να διαπραγματεύεται στις 4.800 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους ή στις 5.200 μονάδες σε ένα χρόνο από τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της BofA.

Πόσο αξιόπιστος είναι ο δείκτης

"Η συναίνεση της Wall Street για την κατανομή των μετοχών έχει αποτελέσει έναν αξιόπιστο αντίθετο δείκτη", έγραψε η Savita Subramanian, αναλύτρια μετοχών και κβαντικών στοιχείων στην τράπεζα.
"Με άλλα λόγια, ήταν ένα ανοδικό σήμα όταν οι στρατηγικοί επενδυτές της Wall Street ήταν εξαιρετικά πτωτικοί και το αντίστροφο".
Ενώ ο S&P 500 σημείωσε ράλι 16% το πρώτο εξάμηνο του 2023, η BofA αναφέρει ότι ο δείκτης κλίματος της μόλις που κινήθηκε και βρίσκεται 0,16 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το σημείο όπου ξεκίνησε το έτος.
Οι "αρκούδες" επαναλαμβάνουν τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα εκτροχιάσει το ράλι, μαζί με τις ανησυχίες για τον ρόλο της Big Tech στην προώθηση των κερδών.
Οι μετοχές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες της Wall Street για το 2023.
Στην αρχή του έτους, οι στρατηγικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι ο S&P 500 θα ήταν αμετάβλητος φέτος και τώρα αναμένουν ότι θα τελειώσει το έτος περίπου 8% κάτω από το κλείσιμο της Τετάρτης.
Σκεπτικιστές όπως ο Mike Wilson της Morgan Stanley και ο Marko Kolanovic της JPMorgan προβλέπουν ότι η τελευταία άνοδος των μετοχών θα είναι βραχύβια, εν μέρει επειδή η Fed σηματοδοτεί περαιτέρω σύσφιξη.
Και ο Michael Hartnett της BofA βλέπει ότι η φετινή ανάκαμψη εξαντλείται.
Αλλά οι στρατηγικοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένης της Subramanian, λένε ότι οι ανησυχίες για τη Big Tech είναι υπερβολικές.
"Οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί στο να αλλάξουν κατανομές εν μέσω μικτών μακροοικονομικών σημάτων", σύμφωνα με την Subramanian.
"Αν και ορισμένοι επενδυτές έχουν γίνει πρόσφατα πιο αισιόδοξοι δεδομένης της τεχνητής νοημοσύνης, πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια ευρύτερη άνοδος στις μετοχές", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης