Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Τα Crypto είναι «ψηφιοποιημένος χρυσός» - To bitcoin μπορεί να φέρει την επανάσταση στα χρηματοοικονομικά

BlackRock: Τα Crypto είναι «ψηφιοποιημένος χρυσός» - To bitcoin μπορεί να φέρει την επανάσταση στα χρηματοοικονομικά
«Πιστεύω ότι ο ρόλος της κρυπτογράφησης είναι η ψηφιοποίηση του χρυσού με πολλούς τρόπους» ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock
Τα κρυπτονομίσματα είναι κάτι σαν την «ψηφιοποίηση του χρυσού» και το bitcoin έχει τη δύναμη να φέρει «επανάσταση» στα χρηματοοικονομικά. Αυτό επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink.
Η αισιοδοξία του Fink απέναντι στο κρυπτονόμισμα έρχεται καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο ετοιμάζεται για bitcoin ETF και επί του παρόντος αναζητά έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είπε στις CBOE και Nasdaq, οι οποίες κατέθεσαν τις αιτήσεις για το bitcoin ETF της BlackRock και της Fidelity, ότι δεν ήταν «επαρκώς σαφείς και περιεκτικές». Προς τούτο, ο Fink δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές.
«Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις ρυθμιστικές μας αρχές και θέλουμε να ακούσουμε από τις ρυθμιστικές μας αρχές - ποια είναι τα προβλήματά τους και μπορούμε να διορθώσουμε αυτά τα ζητήματα γύρω από αυτό», δήλωσε ο Fink σε συνέντευξη στο Fox Business την Τετάρτη.
«Πιστεύουμε ότι αν μπορέσουμε να φηφιοποιήσουμε assets και τίτλους, και αυτό είναι το bitcoin, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση και πάλι, στα χρηματοοικονομικά. Το βλέπουμε ως μια ευκαιρία να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά την παροχή στους επενδυτές κλασμάτων μετοχών, κλασμάτων αυτού, εκδημοκρατίζοντας το κόστος των επενδύσεων», πρόσθεσε.
Ο Fink παραδέχθηκε ότι ήταν επιφυλακτικός απέναντι στην κρυπτογράφηση στο παρελθόν, δεδομένης της χρήσης της για «παράνομες δραστηριότητες». Αλλά η απαισιοδοξία του έχει δώσει έκτοτε τη θέση της σε μια πιο αισιόδοξη προοπτική. «Πιστεύω ότι ο ρόλος της κρυπτογράφησης είναι η ψηφιοποίηση του χρυσού με πολλούς τρόπους», δήλωσε.
Ενώ οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων τείνουν να προβάλλουν τα πλεονεκτήματα του bitcoin και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εν γένει, τα εικονικά νομίσματα συνοδεύονται από ορισμένους εγγενείς κινδύνους. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η ακραία μεταβλητότητα της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής το 2023, το bitcoin έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 90% μετά από πτώση 64% πέρυσι. Το 2021 σημείωσε άλμα σχεδόν 60%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης