Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο «βασιλιάς των ομολόγων» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για χρέος ΗΠΑ και υψηλότερα επιτόκια

Ο «βασιλιάς των ομολόγων» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για χρέος ΗΠΑ και υψηλότερα επιτόκια
Ο Jeffrey Gundlach σημείωσε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed έχουν αυξήσεις το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους
Σχετικά Άρθρα
Τον κώδωνα του κινδύνου για το χρέος των ΗΠΑ -το οποίο έχει διογκωθεί και συνεχίζει να διογκώνεται σε ανησυχητικά επίπεδα- αλλά και τα υψηλότερα επιτόκια που καθιστούν πιο ακριβή την εξυπηρέτηση του, κρούει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Jeffrey Gundlach.
Ο διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital επεσήμανε ότι το αμερικανικό χρέος έχει ξεπεράσει τα 2 τρισ. δολ. και «τρέχει προς τα 33 τρισ. δολ.».
«Οι δαπάνες για τους τόκους του αυξάνονται φυσικά, με τις αυξήσεις των 500 μ.β. της Fed να αποτελούν σημαντικό επιταχυντή», πρόσθεσε ο Gundlach, ο οποίος συχνά αποκαλείται «Βασιλιάς των ομολόγων» λόγω της επιτυχίας του στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος.
Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια από σχεδόν μηδενικά έως και πάνω από 5%, σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, σηματοδοτώντας έναν από τους πιο επιθετικούς κύκλους αύξησης των επιτοκίων στην ιστορία. Η Fed πήρε μια ανάσα τον Ιούνιο και αποφάσισε να διακόψει τις αυξήσεις έπειτα από 10 διαδοχικές αυξήσεις τους προηγούμενους 15 μήνες.
Ο Gundlach σχολίασε επίσης ότι η κατάσταση του χρέους θα μπορούσε να επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες. «Ένα σημαντικό απόθεμα βραχυπρόθεσμου χρέους που εκδόθηκε με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο πριν από μερικά χρόνια λήγει», έγραψε στο Twitter. Αναφερόταν πιθανότατα στο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει σύντομα να αποπληρώσει μέρος του χρέους που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα έκτακτης ανάγκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης